Šport > Nogomet
15 ogledov

Rajčević: "Ni se nam treba bati"

Aleksander Rajčević Healey Reuters
Mariborčane danes zvečer v Bruslju čaka uvodna tekma Evropske lige s tamkajšnjim Bruggeem. Vijoličasti bojevniki so v Belgijo odšli brez bele zastave. "Če bomo igrali, kot zmoremo in smo že dokazali, da lahko, se nam ni treba bati," napoveduje Aleksander Rajčević.

Nogometaši Maribora bodo drevi ob 21.05 začeli nastope v skupinskem delu letošnje sezone Evropske lige. Štajerci se bodo najprej v sklopu skupine H merili v Belgiji s tamkajšnjim Bruggeem. Favoriti so Belgijci, a slovenski prvaki ne dvigajo bele zastave. Mariborčani, vodilni med slovenskimi prvoligaši, so si z visoko zmago proti Celju v domačem prvenstvu priigrali lepo popotnico za prvo kolo Evropske lige. Trener Maribora Darko Milanič bo lahko računal praktično na vse nogometaše, za igro ni pripravljen le Jovan Vidović.

"Vemo, da smo veliko nalogo opravili že z uvrstitvijo v ligo Europa. Cilj je uresničen, s tem pa se naše ambicije ne končajo. Zdaj smo osredotočeni na to, da zberemo čim več točk v tem skupinskem delu in si poskušamo priigrati napredovanje," je po dve uri trajajočem čarterskem poletu iz Maribora in polurni vožnji z avtobusom do hotela na obrobju Bruggea za uradno spletno stran štajerskega prvoligaša dejal steber obrambe Aleksander Rajčević. "Liga Europa je nekaj podobnega kot državno prvenstvo, z vsakim nasprotnikom igraš doma in v gosteh. Za nas ni razlike v razmišljanju ali pripravi na tekmo. Če bomo igrali, kot zmoremo in smo že dokazali, da lahko, se nam ni treba bati," je še dodal nekdanji član Kopra, ki ga ne skrbi spoznanje, da nasprotnik igra v sistemu 4-3-3. "Ne bo večjih težav niti s te strani, podobno so se postavili tudi Rangersi. Ne sicer ravno v klasičnih 4-3-3, a z enim napadalcem in dvema krilnima igralcema, kar bo namen Belgijcev. Pripravljenost za soočenje s takšnim sistemom igre je ista, trener nas je že opozoril, kako igrajo. Ne bo težav s prilagajanjem."

Zadnja ovira za napadalce belgijskega moštva bo ob Rajčeviću bržkone še Brazilec Arghus. "Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Vsi smo si želeli to nadaljevanje evropskega popotovanja, ljudje v klubu, strokovni štab, igralci. Ekipa Bruggea je močna, a takšna je tudi naša. Ne skrivamo, da si želimo že na prvi tekmi priti do dobrega rezultata," je za uradno spletno stran Maribora dejal Brazilec, ki se je več kot odlično ujel z Rajčevićem in ostalo ekipo. Odlični branilec je na zadnjih tekmah dokazal, da je predvsem ob prekinitvah močno mariborsko orožje. "Če se bo ponudila priložnost v ofenzivnem skoku, bi si želel ponoviti, kar mi je že uspevalo v dresu Maribora. Dvakrat sem že zadel, poskušal bom še kdaj," je Arghus odločen, da bo tudi na stadionu Jan Breydel, ki sprejme 29.042 gledalcev, na njem pa so leta 2000 igrali tudi tekme evropskega prvenstva, poskušal zadeti, če se mu bo le ponudila priložnost. Izkušnje z nastopanjem v modro-črnem dresu imata tudi Nastja Čeh in Dejan Nemec. Tekmo bodo sodili Turki na čelu s Firatom Aydinusom.

Komentarjev 1
  • 1111 13:57 15.september 2011.

    ...alo Rajče, sosed...vse naj v Belgiji!!!