Šport > Nogomet
46 ogledov

Raje bi videl, da pokala ne bi bilo

Lambert Manchester United Aston Villa Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Trener Aston Ville Paul Lambert je pred tekmo tretjega kroga angleškega Pokala FA potarnal, da bi klubom bolj ustrezalo, če tovrstne "distrakcije" ne bi bilo.

Angleški nogometni klub Aston Villa je v tej sezoni na sredini lestvice angleške prve lige, tekmujejo pa tudi za zmago v pokalnem tekmovanju FA. V tretjem krogu tega tekmovanja se bodo v soboto pomerili z nižjeligašem Sheffield Unitedom, trener Aston Ville Paul Lambert pa je pred tekmo iskreno povedal, kaj si misli o najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu.

"Če bi vprašali klube v Premier League, bi jih večina verjetno odgovorila, da bi lahko preživeli tudi brez tega tekmovanja, če bi odgovorili iskreno," je začel Lambert.

"Ne gre za denar, ampak za obstanek v ligi. To je realistično, in če bi kdo trdil drugače, mislim, da ne bi bil iskren, saj je igranje v Premier League najpomembnejše, vsi klubi si tega želijo. Nimamo tako velike ekipe in vsaka točka je pomembna," je dejal, ob tem pa poudaril, da se kljub temu želi uvrstiti v naslednji krog pokalnega tekmovanja, ki ga je Aston Villa osvojila sedemkrat, nazadnje leta 1957.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.