Šport > Nogomet
25 ogledov

Rakovič se ne obremenjuje z Dragonsi

Rakovič je proti Nafti dosegel šele drugi zadetek v prvenstvu. (Foto: Boštjan Ta Boštjan Tacol
Nogometaši Olimpije so na gostovanju pri Nafti zmagali šele drugič v sezoni in končno pokazali malo boljšo igro. Izenačujoči zadetek je prispeval Ermin Rakovič, ki je še naprej v nemilosti navijačev.

"Če primerjamo zadnje tekme, je bila igra proti Nafti korak naprej. Vseeno pa to še ni tisto, kar znamo. Imamo še ogromno rezerve. Sčasoma bomo postali pravi. Težko je igrati, če si zadnji na lestvici. Ko se bomo odcepili od dna, bo lažje igrati, igralci se bodo otresli bremena," meni Ermin Rakovič, ki je v 56. minuti zadel za 2:2, nato pa zaradi poškodbe zapustil igro. "Imam težave s poškodbo, ki sem jo na tekmi proti Nafti obnovil, zato me je trener zamenjal. Najprej se moram pozdraviti, potem pričakujem dobre igre."

Olimpija je zmagala šele drugič v sezoni, tri točke pa bodo dobro vplivale na psihično stanje zeleno-belih: "Seveda bo to vplivalo na psiho. Vsaka tekma je težka. Pred vsako tekmo smo favoriti, nosimo breme zmage. Vemo, da smo kakovostnejši od večine ekip, vendar pa znova in znova delamo individualne napake. Brez teh bi bili vsaj tretji na lestvici. Mislim, da imamo dobro ekipo in se bomo stabilizirali."

To ni res, da bi zaradi pritiska navijačev zapustil Olimpijo. Daleč od tega.
Ermin Rakovič

Na Rakoviča so po porazu proti Mariboru letele številne kritike. Na katastrofalno predstavo naj bi po mnenju nekaterih vplival tudi višek kilogramov. Ljubljanski napadalec očitke zanika. "Ne strinjam se s temi kritikami. Bil sem poškodovan. Pred tekmo z Mariborom sem imel le tri treninge."

Rakoviču navijači Olimpije Green Dragons žvižgajo ob praktično vsakem dotiku z žogo. "S tem se ne obremenjujem. Na meni je, da treniram in dajem gole. Tudi to ni res, da bi zaradi pritiska navijačev zapustil Olimpijo. Daleč od tega," zaključuje Rakovič, ki je v 12. kolu v mrežo nasprotnika zabil le dvakrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.