Šport > Nogomet
34 ogledov

"Rambo" Ramsey vzel dih angleškim medijem

(Borussia Dortmund - Arsenal) Ramsey Subotić Weidenfeller Reuters
Zgodba Aarona Ramseyja je zgodba o trpljenju in izjemnem povratku, ki je zajela otoške medije po novem zadetku velškega vezista v Dortmundu. Zlom noge? Kakšen zlom noge?

"Nikoli več ne bo tako dober, kot je bil," je bilo mogoče slišati iz ust številnih navijačev Arsenala med lansko sezono, ko se je Aaron Ramsey v slogu hrvaškega reprezentanta Eduarda da Silve mučil, da bi le utišal kritike in dokazal, da po grozovitem zlomu noge njegova kariera ni izgubljena.

Velški reprezentant je v novi sezoni zasenčil celo slovitega rojaka Garetha Bala in po odhodu slednjega v Real Madrid prevzel štafetno palico najboljšega igralca Premier League. Ni dvoma – Ramsey to je, kar potrjujejo praktično vsi strokovnjaki v studiih najbolj prestižnih otoških televizij BBC in Sky Sports.

Njegovi goli prinašajo le še veselje

Če smo včasih njegove zadetke proslavljali le redko, praviloma pa so pomenili, da bo čez nekaj dni umrla kakšna znana oseba (Moamer Gadafi, Osama bin LadenWhitney Houston ...), so zdaj tako pogosti, da bi lahko izbrisali celotni slovenski "jet set". Ramsey je bil mož odločitve tudi v sredo proti Borussii Dortmund, ki ji je zabil edini gol na tekmi za veliko zmago topničarjev v Ligi prvakov (1:0).

"Med dolgimi urami v telovadnici, ko se je boril, da bi prišel nazaj v formo po grozljivi poškodbi noge, se je Arsenalov vezist Aaron Ramsey najbrž vprašal, če še ima prihodnost v nogometu," o 22-letnem nekdanjem članu Cardiff Cityja piše Reuters.

Wengerjevo zaupanje poplačano z obrestmi

Vse se je namreč že zdelo izgubljeno, ko je februarja 2010 po startu Stokovega branilca Ryana Shawcrossa obležal in ni vstal, težavna pot proti povratku pa je na začetku letošnje sezone obrodila navdušujoče sadove. Njegovi goli so kandidati za zadetke leta otoških televizij, njegove predstave pa gotovo nikogar ne navdušujejo bolj kot ravno trenerja Arsèna Wengerja, ki je kot že nekajkrat doslej stal za svojim varovancem, čeprav so vsi okrog njega že izgubili upanje.

Ramsey Makedonija Wales Skopje kvalifikacije SP 2014 | Avtor: EPA EPA
"Rampant Rambo" (Neobvladljivi Rambo, op. a.) so ga po zmagi v Dortmundu oklicali angleški tabloidi, ki so proslavili njegov enajsti gol na 17. tekmi sezone, kar je že zdaj njegov najboljši strelski dosežek za celotno sezono v karieri ali enako število golov, kolikor jih je dosegel v prejšnjih petih letih v severnem Londonu skupaj.

Vzel dih prav vsem

"Kje za vraga bi bil Arsenal brez njega?" so se vprašali pri Daily Mirrorju. "Povsem preprosto je velški vezist vzel dih prav vsem v letošnji sezoni, v kateri se je spremenil v enega najboljših na svetu, sinoči pa je šokiral Borussio Dortmund na njenem dvorišču."

Dortmundov trener Jürgen Klopp je poraz označil za "umazan in grd" ter Arsenalu napovedal boj za naslov, potem ko bo očitno napredoval iz skupine F. Vodilna ekipa Premier League bi si z Ramseyjem na čelu osmino finala zagotovila z zmago nad Marseillom, Valižan, ki se je klubu pridružil s 17 leti, pa bo za vikend napadel še Old Trafford.

Ramsey: "Zdi se, kot da mi gre vse notri"

"Aaron Ramsey ne more nič storiti narobe. Vse, česar se dotakne, se v teh trenutkih spremeni v gole," so dodali pri Guardianu.

"Uživam v tem trenutku in zdi se, kot da mi gre vse notri," pa je po tekmi v Dortmundu povedal mož trenutka. "Izjemno sem zadovoljen s svojo igro, ampak to je bil izvrsten dosežek fantov. Vedno je težko gostovati tukaj, ampak tudi naši navijači so bili nocoj briljantni. Stali so nam ob strani in uspelo nam je zmagati. Bili smo potrpežljivi in to je bila izvrstna gostujoča predstava. Oni niso butci. Lani so prišli do finala in imeli veliko smolo. So zelo močna ekipa. Nocoj smo morali zelo dobro opraviti svoje delo v obrambi in presrečni smo zaradi tega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.