Šport > Nogomet
17 ogledov

Ramos novi trener Real Madrida

Bernd Schuster je zdaj že nekdanji trener Reala iz Madrida. Žurnal24 main
Vodstvo španskega nogometnega velikana Real Madrida je po seriji slabih rezultatov odpustilo trenerja Bernda Schusterja. Njegovo mesto je zasedel Španec Juande Ramos.
 

Dva prvaka morala oditi

V eri Ramona Calderona sta Real vodila Fabio Capello in Bernd Schuster, oba pa sta kljub osvojenima naslovoma španskega prvaka morala klub zapustiti.

Juande Ramos je tudi uradno novi trener Reala iz Madrida . Prihod nekdanjega trenerja Seville je v španskih krogih povzročil precejšnje presenečenje, saj so se v zadnjih tednih vse glasneje širile govorice, da bo prazen stolček kraljevega kluba zasedel Italijan Roberto Mancini . Ramos je ob prevzemu dela povedal, da je bil dogovor sklenjen v času kosila. "Z Realom želim nadaljevati uspešno pot in osvojiti čim več velikih lovorik. Ljudje iz Reala so me poklicali v jutranjih urah, za sodelovanje pa smo se dogovorili kar v času kosila. Pogajanja so bila kratka, a zelo intenzivna," je povedal Ramos, ki je z Realom podpisal pogodbo do izteka letošnje sezone z možnostjo podaljšanja še za eno leto.


Juande Ramos je s Tottenhamom osvojil ligaški pokal. © AFP

 
 
 

Ljudje iz Reala so me poklicali v jutranjih urah, za sodelovanje pa smo se dogovorili kar v času kosila. Pogajanja so bila kratka, a zelo intenzivna.

Juande Ramos

 
Kdo je Juande Ramos?
Novi trener Reala iz Madrida je v Španiji dobro znano in uveljavljeno ime. Njegova nogometna kariera je bila v najboljšem primeru povprečna, zaradi poškodbe kolena pa se je končala že pri njegovih 28 letih, ko je kot branilec branil barve ekipe Elcheja . Prav pri tem moštvu je osem let kasneje začel svojo trenersko kariero, prvič pa je širšo špansko javnost opozoril nase v sezoni 1995/96, ko se je z Logronesom uvrstil v prvo ligo. Kasneje ga je pot zanesla k podmladku Barcelone , do kraljevega kluba pa je svojo kariero gradil zelo postopno. Najprej je v najmočnejši španski ligi vodil Rayo Vallecano ter po epizodah pri Betisu, Espanyolu in Malagi leta 2005 pristal v Sevilli . Tam je spisal najuspešnejše obdobje v zgodovini kluba, saj je v zgolj dveh letih osvojil kar pet velikih lovorik. Pred enim letom je zapustil Španijo in postal po Rafaelu Benitezu drugi Španec v zgodovini Premiershipa, z londonskim Tottenhamom pa je imel bojda podpisano pogodbo, ki je bila vredna kar sedem milijonov evrov na sezono. Leta 2006 ga je Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko izbral za tretjega najboljšega trenerja sveta. Štiriinpetdesetletnik, rojen v rokometnem Ciudad Realu , je z Realom podpisal šestmesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.


Iker Casillas meni, da Real letos ni dovolj kakovosten za največje lovorike. © Reuters

 
Nemcu Berndu Schusterju je v Madridu odzvonila zadnja ura. Po porazu proti Sevilli , ki je zaostanek aktualnih španskih prvakov za Barcelono povečal na velikih devet točk, je vodstvo kluba s predsednikom Ramonom Calderonom in športnim direktorjem Predragom Mijatovićem na čelu prekinilo pogodbo z Nemcem, ki je pred začetkom lanske sezone na najbolj vročem trenerskem stolčku na svetu zamenjal italijanskega strokovnjaka Fabia Capella .

Madridski Real je v letošnji sezoni na 14 tekmah španske Primere Division doživel že štiri poraze, neprepričljiv pa je bil tudi v elitni Ligi prvakov, kjer je dvakrat moral priznati premoč torinskemu Juventusu . Schusterjev stolček se je začel majati že pred enim mesecem, ko je Real naravnost senzacionalno izpadel iz španskega kraljevega pokala, kjer ga je izločil tretjeligaš Real Union iz Iruna .

Real Madrid se bo konec tedna na Nou Campu pomeril z Barcelono. © Reuters

 
Že isti hip, ko je Bernd Schuster postal preteklost kraljevega kluba, se je v Madridu začelo iskanje njegovega naslednika. Po poročanju osrednjega športnega časnika Marce je žezlo prevzel pred dvema mesecema odstavljeni trener Tottenhama Juande Ramos . Slednji je bil uradno imenovan kot novi trener 31-kratnih španskih prvakov že nekaj ur po odhodu Bernda Schusterja .

 
 

Vratar Reala sem že deseto leto in lahko rečem, da še nikoli do zdaj sezone nismo začeli tako slabo kot letos.

Iker Casillas

 
Da se v Madridu nekaj kuha, je bilo mogoče zaslutiti že v ponedeljek, ko je vratar Iker Casillas odkrito priznal, da Real letos ne bo mogel ustaviti pohoda Barcelone . "Nimamo dovolj dobrega moštva, da bi lahko osvajali velike lovorike. Barcelona ima pred nami že devet točk prednosti in za nameček igra naravnost fantastično. Bojim se, da je že vse izgubljeno," je povedal Casillas in dodal, da tako slabega začetka sezone v Madridu ne pomni. "Vratar Reala sem že deseto leto in lahko rečem, da še nikoli do zdaj sezone nismo začeli tako slabo kot letos.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.