Šport > Nogomet
83 ogledov

Ramsey znova 'pokopal' slavnega

Aaron Ramsey Reuters
Vezist Arsenala Aaron Ramsey je znova obudil svoje 'prekletstvo'. Ko namreč zabije gol, nekdo od slavnih umre.

Aarron Ramsey je bil odločilni strelec ob Arsenalovi osvojitvi FA pokala v letih 2015 in 2017. Na sobotnem obračunu s Chelseajem je zadel v 79. minuti in tako topničarjem prinesel rekordni 13. naslov v najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu.

A slavni, vsaj tisti, ki ne navijajo za Arsenal (Mick Jagger, kraljica Elizabeta, princ Harry, Roger Waters, Jay-Z, Keanu Reeves, Demi Moore, Kevin Costner, Benedict Cumberbatch, Zac Efron, Colin Firth, Idris Elba, Jamie Foxx, Robert Pattison, Mo Farah, Dido, Spike Lee, David Gilmour, Lewis Hamilton, Andy Murray, Allison Felix, Nick Hornby, Anthony Joshua ...), so imeli razlog za skrb. Po zadetkih Valižana namreč velikokrat umre slavna oseba.

Tokrat jo je skupil Gregg Allman, pevec, klaviaturist in avtor skladb skupine Allman Brothers Band, ki je bila zelo uspešna v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Prešnji teden je bil Ramsey strelec zadetka proti Evertonu, umrl pa je pevec Chris Cornell.

Valižan, ki se za vezista sicer kar velikokrat vpiše med strelce, je s svojim prekletstvom začel maja 2011, ko je zabil zmagoviti zadetek proti Manchester Unitedu, naslednji dan pa je bil ubit Osama bin Laden. Ironično je dejstvo, da naj bi bil najznamenitejši terorist prav navijač londonskega kluba. To mu ni pomagalo, kroži pa šala, da je ob zmagovitem zadeku Ramseyja stekel na balkon, in zavpil 'Come on you Gunners! (dajte, topničarji - vzdevek Arsenala -, to pa lahko prevedemo tudi v pridite, strelci, op. p.). V naslednjih nekaj mesecih so prekletstvo občutili še Steve Jobs, Moamer el Gadafi in Whitney Houston.

Kasneje so po njegovih zadetkih preminuli še filmski igralci Paul Walker, Robin Williams, Sir Richard Attenborough in Alan Rickman ter pevec David Bowie. Med manj znane v Sloveniji pa sodijo Andres Montes (znani španski novinar), Antonio de Nigris (mehiški nogometaš), Chavela Vargas (pevka), Bebo Valdes (kubanski pianist), Jorge Rafael Videla (nekdanji argentinski predsednik), Ken Norton (ameriški boksar, svetovni prvak v težki kategoriji), Rubin"Hurricane" Carter (ameriški boksar).

"To je najbolj bizarna zgodba, ki sem jo slišal o svojih zadetkih. Da ljudje umirajo, ko zadenem. Velikokrat sem že zadel, a ni nihče umrl. To je noro," se je pred časom moral že zagovarjati Ramsey, ki pa je nato v smehu še dodal: "Čeprav ... Izločil sem tudi nekaj slabih ljudi!"

Komentarjev 2
  • Janez_53 17:38 28.maj 2017.

    Le popolni omejenci pišejo in verjamejo v take neumnosti!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:29 28.maj 2017.

    Pa ne ga srat s takimi bolnimi članki,kako je lahko en nepomemben fusbaler kriv,da je na drugi strani sveta umerl frontman The Allman Brothers banda-Gregg Allman??Bedno poročanje,žal.