Šport > Nogomet
22 ogledov

Rasizem? Evra obtožil Suáreza, on zanika.

Luis Suarez naj bi z rasističnimi zmerljivkami napadel Patrica Evraja EPA
Eden zanimivejših dvobojev na sobotnem derbiju Liverpoola in Manchestra Uniteda je bil tisti med Urugvajcem Luisom Suárezom in Francozom Patriceom Evrajem. Oba nogometaša sta si v žaru borbe izmenjala tudi nekaj ostrih besed, a po navedbah francoskega branilca Uniteda je šel napadalec Liverpoola predaleč. "Določeno besedo mi je rekel vsaj desetkrat," je za francosko televizijo po tekmi povedal Evra. Beseda naj bi bila "č**uh".

Iz tabora Liverpoola je kmalu prišel odgovor, saj je Luis Suárez prek klubskih predstavnikov "kategorično zanikal" obtožbe Patricea Evraja o rasističnih zmerljivkah. Med sobotnim remijem na Anfieldu (1:1) sta imela oba nogometaša vso tekmo nekakšen interni obračun, po dolgem prerekanju s sodnikom Andrejem Marrinerjem pa je Evra dobil tudi rumeni karton. V pogovoru za Canalplus je Francoz nato povedal, da ga je Suárezov besednjak šokiral, saj naj bi več kot desetkrat uporabil besedo "č**uh".

"Obstajajo kamere, vidi se ga. Določeno besedo mi je rekel vsaj desetkrat. Bil sem zelo vznemirjen. Leta 2011 ne moreš govoriti takih stvari. On ve, kaj je rekel, sodnik ve, to bo prišlo na dan. Ne bom ponovil njegove besede, ampak bila je rasistična, izrekel pa jo je več kot desetkrat. Poskušal me je sprovocirati. Iz tega ne mislim delati velike reči, sem pa zelo žalosten in razočaran."

Suárez se je v nedeljo odzval z naslednjimi besedami, ki jih je objavil na svojem uradnem Facebook profilu: "Prizadet sem zaradi obtožb o rasizmu. Lahko samo rečem, da sem vedno spoštoval in spoštujem vse. Vsi smo enaki. Na igrišče grem z maksimalnim veseljem malega otroka, ki uživa v tem kar počne, ne de bi ustvarjal konflikte."

Pri angleški nogometni zvezi (FA) so že začeli preiskavo, medtem ko so iz Liverpoola sporočili: "Te obtožbe smo prvič slišali 20 minut po zadnjem žvižgu, ko so trenerja (Kennyja Dalglisha, op. a.) poklicali v sodniško sobo in mu jih predstavili. Prva stvar, ki smo jo naredili, kot bi lahko pričakovali, je bila vprašati igralca, ki je kategorično zanikal uporabo takšnih besed." Mediji še poročajo, da so Dalglisha k sodnikom poklicali, potem ko jih je po posvetu s četrtim sodnikom Philom Dowdom skupaj z Evrajem obiskal gostujoči trener sir Alex Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.