Šport > Nogomet
90 ogledov

Rast plač in rekordni dohodki klubov

Epa
Angleški prvoligaši so v lanski sezoni ustvarili dohodke v višini slabih pet milijard funtov.

Dvajset angleških nogometnih prvoligašev je v sezoni 2017/18 ustvarilo skupne rekordne dohodke v višini 4,8 milijarde funtov, kar je šest odstotkov več kot sezono prej, a so se ob tem precej povišale tudi plače, in sicer za kar 15 odstotkov na skupnih 2,9 milijarde funtov, je v poročilu razkrila družba Deloitte.

Tottenham je nedavno objavil rekorden čisti dobiček v višini 113 milijonov funtov. Pred tem je rekorden znesek razkril Liverpool, in sicer 106 milijonov.

Deloitte ugotavlja, da je udeležba petih angleških klubov v prvoligaškem prvenstvu premier league močno vplivala na skupne dohodke.

Klub temu pa je omenjena družba razkrila precejšnje povečanje plač, kar je vplivalo na skupno operativno rentabilnost, ki je padla na 0,9 milijarde funtov, a je še vedno druga najvišja v zgodovini lige.

Višje plače so zaradi rekordnih prestopnih rokov angleških prvoligašev poleti 2017 in pozimi 2018.

Zaradi manjših prihodkov od televizijskih pravic za obdobje od 2019 do 2022, Deloitte pričakuje, da se bo zapravljanje klubov za igralce (in s tem plače) v bližnji prihodnosti zmanjšalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.