Šport > Nogomet
51 ogledov

Raúl bo še enkrat oblekel beli dres Reala

Raul Real Madrid Santiago Bernabeu pokal trofeje trofeja slovo poslovilna Reuters
Real Madrid se po kratki romanci s Joséjem Mourinhom hitro vrača k svojemu izročilu. Poleg prihoda novega direktorja Zinedina Zidana se bo na Santiago Bernabéu v kratkem vrnila še ena ikona belega baleta. Raúl González, ki je klub prav po prihodu Mourinha tako hitro zapustil, naj bi s svojim Al-Saddom letos gostoval v Madridu.

Pri španskem dnevniku AS trdijo, da bo katarski Al-Sadd nasprotnik Reala Madrida na avgustovski tekmi za pokal Bernabéu, ki bo 19. ali 20. avgusta v Madridu. Raúl González naj bi po skoraj točno treh letih od svojega nenadnega slovesa odigral 45 minut tudi v dresu "svojega" Reala.

Florentino Pérez se je po razhodu s Joséjem Mourinhom, ki je v svojih treh sezonah na Bernabéuu "pomalical" kar nekaj klubskih legend, odločil za hitro celjenje ran številnih navijačev Reala, ki jim ni bilo vseeno za ikone belega baleta.

Odnos kraljevega kluba do svojih največjih igralcev je že dalj časa mačehovski. Klub je v nejasnih okoliščinah denimo zapustil tudi legendarni kapetan Fernando Hierro, za Raúla, enega najboljših strelcev v zgodovini španskega nogometa, pa niso organizirali niti poslovilne tekme.

Dvojec Raúl-Hierro nekoč trener-direktor Reala?

Španec jo bo dobil celo v Gelsenkirchnu, kjer mu jo 27. julija pripravlja Schalke 04, ki ga je okrepil po odhodu iz Španije. Kot zatrjuje AS, je bil prav Raúl ključen pri dogovoru za gostovanje Al-Sadda, ko bo za 45 minut spet oblekel tudi dres svoje nekdanje ekipe, za katero je nastopal med letoma 1994 in 2010.

Raúl je Madrid zapustil 26. julija leta 2010, ko je na novinarski konferenci vzel slovo ob takratnem športnem direktorju Jorgeju Valdanu. Kmalu 36-letni nekdanji napadalec medtem v Katarju pridno dela trenersko licenco, njegov nekdanji soigralec Hierro pa je novi športni direktor Katarske nogometne zveze (QFA). To naj bi bil tudi bodoči dvojec za povratek na Bernabéu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.