Šport > Nogomet
16 ogledov

Raul iz Reala v Schalke ali Anglijo

Raul Real Madrid Santiago Bernabeu pokal trofeje trofeja slovo poslovilna
1/15
Reuters
Realov talisman Raul Gonzalez se je s solzami v očeh poslovil od kluba, kjer je preigral 16 let. Njegova naslednja destinacija bo ali Schalke 04, ki mu ponuja dveletno sodelovanje, ali Premier League.
Raul je pomagal Realu do šestih španskih naslovov in treh zmagoslavij v Ligi prvakov. Po podatkih klubske spletne strani je v 741 nastopih zadel 323-krat. Je tudi najboljši strelec španske izbrane vrste vseh časov – 120 nastopov in 44 golov.

"Danes je zame zelo težek dan. Počutim se kot igralec in rad bi, da tako ostane, vse dokler mi bo telo dovoljevalo. Zame je nastopila priložnost za izkušnjo tujine. Schalke je pokazal veliko zanimanje, družbo pa mu delajo še drugi klubi. Moja prihodnost je v Nemčiji ali Angliji," je dejal Raul na srečanju z novinarji. POKLIKAJTE PO GALERIJI RAULOVEGA ODHODA IZ KRALJEVEGA KLUBA.

Raul kraljevi klub zapušča s še eno ikono Josejem Mario Gutijem, ki najverjetneje odhaja v Bešiktaš. Omenjeni dvojec v lanski sezoni pod poveljstvom Manuela Pellegrinija ni dobil veliko priložnosti. Beli balet pa v premoru okrepili še krilni nogometaš Angel Di Maria ter vezista Sergio Canalea in Pedro Leon. "Prišlo je nekaj izjemno kakovostnih igralcev. Nastopil je čas, da zgodbi v Realu naredim konec," je stvaren prekaljeni napadalec, ki se je kraljevemu klubu pridružil leta 1992 iz madridskega Atletica. Debi za prvo moštvo je dočakal oktobra 1994, pri le 17 letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.