Šport > Nogomet
13 ogledov

Raúl: "Nagrada za ljubezen"

Raúl je v Ligi prvakov zabil že neverjetnih 71 golov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V četrtfinalu Lige prvakov se je poslovil lanski zmagovalec Inter. Milančane so iz nadaljevanja bojev potisnili nogometaši Schalkeja, ki so jim v dveh tekmah zabili kar sedem zadetkov.

Oglejte si galerijo Schalkejeve in Realove zmage ter odmeve na Realovo napredovanje.

Še zadnje upe na morebitni preobrat evropskega prvaka Interja, ki je prvo tekmo s Schalkejem izgubil z 2:5, je z zadetkom ob koncu prvega polčasa pokopal prekaljeni Raúl. "To je nagrada za moje trdo delo in ljubezen do nogometa," se je nasmehnil Španec, z 71 goli prvi strelec Lige prvakov vseh časov: "Pomembno je bilo premagati Inter. Zdaj sanjamo o izločitvi Manchestra."

"Raúl ni v Schalkeju še niti eno sezono, a je že ikona kluba. Ljudje spoštujejo, kako igra. Ne le da zadeva, apak se tudi bori. Raul je gospod Liga prvakov!“ je bil slikovit soigralec Christoph Metzelder.

Razočaranje v taboru evropskih prvakov po slovesu v četrtfinalu je bilo primerno njihovemu ugledu. "Ustvarili smo si nekaj priložnosti, da bi povedli, a jih nismo bili sposobni pretvoriti v zadetek," je za NOS povedal Wesley Sneijder. "Razočarani smo. Nismo pričakovali, da nas bo izločil Schalke. Vseeno izpad branilcev naslova v četrtfinalu ni redek pojav," se je tolažil Nizozemec, ki se bo zdaj z Interjem osredotočil na Serie A, kjer so Milančani tretji, pet točk za mestnim tekmecem, vodilnim Milanom.

"Ne morem skriti, da sem razočaran, ampak preprosto nimamo časa za žalovanje. Ostajata nam ligaško in pokalno tekmovanje, na katera se moramo osredotočiti,“ je po porazu za Inter Channel dejal Japonec Juto Nagatomo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.