Šport > Nogomet
16 ogledov

Raúl že zabija ... in osvaja naslove!

Hao Junmin Danijel Pranjić Pranjic
1/29
Žurnal24 main
V finalu pokala Liga Total je domači Schalke premagal Bayern München (3:1). Že na svoji drugi tekmi je Španec Raúl González dosegel dva zadetka in osvojil svoj prvi naslov kot "rudar".

Štiriindvajseta minuta finala pokala Liga Total med Schalkejem in Bayernom Münchnom je v eni akciji povzela kariero Raúla Gonzáleza – ob pravem času na pravem mestu. Tako je namreč na drugi tekmi za nemške podprvake zabil svoj prvi gol, ko je v mrežo pospravil odbitek po strelu Mauricea Eduja. A Španec še ni mislil končati, saj je v 33. minuti zadel še enkrat, in to s svojo znamenito "cucharo" (lobom, op .p.), s katerim je navijače rudarjev spravil v delirij. Schalke je tako spreobrnil rezultat, potem ko je zaostajal po zadetku Bavarca Deniza Mujića, in zasluženo osvojil domači pokal, na katerem je Köln Milivoja Novakovića in Miša Brečka osvojil zadnje mesto za tretjim Hamburgom.

Poglejte si premierna zadetka Raúla v dresu Schalkeja (pozor na evrogol!):

Hamburger iz kozličkov naredil – hamburger
Če na tekmi prejmeš tri gole, ne moreš biti zadovoljen, še manj pa, če tekma traja vsega 60 minut. Tako so tri gole "pokasirali" nogometaši Kölna, ki jih je na drugi tekmi pokala Liga Total napolnil Hamburg. Milivoje Novaković je tekmo začel v prvi postavi, a se ga je trener Zvonimir Soldo naveličal že po 31 minutah igre, ko ga je zamenjal s Sebastianom Freisom. Slabih deset minut je v igro prišel tudi Mišo Brečko, ki je sobotno tekmo proti Bayernu Münchnu sicer odigral v celoti, a takrat je bilo že vse odločeno. Po golu Gojka Kačarja je namreč HSV vodil že z 2:0, Ruud van Nistelrooy pa je že prej zabil za vodstvo pristaniščnikov, katerih zmago je na koncu potrdil mladi up Heung Min Son.

Arsenal do prve zmage
Nogometaši Celtica so se že v soboto na pokalu Emirates vrnili po dveh golih zaostanka, tokrat pa so bili blizu novega podviga. Proti Arsenalu so po golih Carlosa Vele, Bacaryja Sagnaja in Samirja Nasrija sicer že zaostajali z 0:3, a na koncu pripravili negotov zaključek tekme za topničarje. Kljub vsemu so fantiči Arsena Wengerja le zdržali do konca in se veselili prve zmage na domačem turnirju, kjer jih zadnji dan čaka še tekma z Lyonom.

Novinič dobil deset minut na pokalu Emirates
Italijanski AC Milan je na Emirates Cupu v Londonu še drugič zapored remiziral z 1:1. Tokrat so rossoneri za razliko od tekme proti domačinu Arsenalu povedli poti Lyonu, ko je v drugem polčasu zadel Marco Borriello. Toda Francozi so bili ves čas nevarni iz protinapadov in le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo obramba "milanistov" kapitulirala. To se je na koncu zgodilo v 79. minuti, ko je po podaji iz avta žogo dobil Miralem Pjanić in z izvrstno podajo na drugi vratnici našel Jimmyja Brianda, ki je zabil za končnih 1:1. Svojih pet minut je končno dočakal tudi Lendavčan Mitja Novinič, saj je s strani novega trenerja Massima Allegrija dobil deset minut igre in za člane igral drugič v karieri. Popoldne se bosta na Emiratesu pomerila še Arsenal in Celtic.

Incidentna "prijateljska" tekma Interju
Italijanskemu branilcu Marcu Materazziju je kot kaže spet uspelo. Sprovocirati igralca in mu prislužiti izključitev namreč – že po 21 minutah prijateljske tekme z Manchestrom Cityjem, ki jo je Inter Milan igral v ameriškem Baltimoru, je namreč francoski vezist Patrick Vieira (verjetno ne preveč nenamerno) "pustil" komolec v obrazu Materazzija in si prislužil izključitev.

Seveda še zdaleč ni pozabljen finale svetovnega prvenstva leta 2006, ko je isti igralec "skuhal" izključitev Zinedina Zidana, Vieira pa je na tisti tekmi igral do 56. minute. Nerazzurri so sicer to prijateljsko tekmo, ki je bila daleč od prijateljske, zanesljivo dobili z dvema goloma Victorja Obinne, a mu je slavo z zadnjim zadetkom ukradel Cristiano Biraghi s fantastičnim zadetkom od daleč, s katerim je zagotovo navdušil tudi večno hladnega Rafaela Beniteza. Kar malce v senci je ostal debi vezista Slonokoščene obale Yaye Touréja v dresu Cityja, najbolje plačanega igralca letošnje sezone Premier League ...

Vrhunci s prijateljske tekme med Interjem in Manchestrom Cityjem:

Nov poraz Liverpoola ob vrnitvi Gerrarda
Tudi Joe Cole, ki je prvič po prestopu iz Chelseaja začel tekmo Liverpoola, ni uspel spremeniti dokaj klavrnih predstav redsov na zadnjih prijateljskih tekmah proti nemškim klubom. Po pomembni zmagi nad Rabotničkim v Makedoniji (2:0), kjer je novi trener Roy Hodgson operiral brez praktično cele članske ekipe, so se v nedeljo proti Borussii Mönchengladbach vrnili tudi zvezdniki angleške reprezentance Steven Gerrard, Glen Johnson in drugi. Klavrna predstava v prvem polčasu se je končala z zaostankom in podarjenim zadetkom domačim, ko je vratar Diego Cavalieri slabo podal do Daniela Ayale, do žoge pa se je dokopal "slovenski prijatelj" Alžirec Karim Matmur in zabil edini gol na tekmi.

V Nemčiji padel tudi Chelsea
Tudi prvakom Chelseaju ni pomagala vrnitev njihovih angleških reprezentantov, saj jih je v Frankfurtu z 2:1 premagal domači Eintracht. Edini gol za modre je v drugem polčasu dosegel Frank Lampard, a to na koncu ni bilo dovolj za zmago, saj je Halil Altintop nekaj minut pred koncem uspešno izvedel strel z enajstih metrov.

Prijateljske tekme:

Inter Milan : Manchester City 3:0 (1:0)
Obinna (38, 54), Biraghi (74)
RK: Vieira (21/Man. City)

Borussia Mönchengladbach : Liverpool 1:0 (1:0)
Matmur (8)

AC Milan : Lyon 1:1 (0:0)
Borriello (55); Briand (79)
Novinič (Milan) je igral od 81. minute.

Hamburger SV : 1. FC Köln 3:0 (1:0)
Van Nistelrooy (27), Kačar (46), Son (55)

Eintracht Frankfurt : Chelsea 2:1 (1:0)
Ochs (25), Altintop (83/11-m); Lampard (65)

Bordeaux : FC Porto 2:1 (0:1)
Ayite (58), Ciani (84); Walter (29)

Arsenal : Celtic 3:2 (2:0)
Vela (3), Sagna (45), Nasri (51); Murphy (73), Ki (83)

Schalke : Bayern München 3:1 (3:1)
Raúl (25, 34), Edu (27); Mujić (6)

Paris S.G. : AS Roma 1:1 (0:0)
Hoarau (90); Greco (46)

Marseille : Valencia 1:0 (0:0)
Ben Arfa (78)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.