Šport > Nogomet
29 ogledov

Ravanelli zapustil Juve in postal trener Ajaccia

Ravanelli Prilasnig Sturm Graz Gradec Lazio Liga prvakov EPA
Nekdanji napadalec italijanske reprezentance, med drugim pa tudi član Juventusa in Lazia, Fabrizio Ravanelli, je v soboto postal novi trener francoskega prvoligaša AC Ajaccia. 44-letni Ravanelli je bil pred prihodom h korziškemu kolektivu direktor Juventusovega mladinskega pogona in trener rezervnega moštva.

"Fabrizio Ravanelli, nogometaš svetovnega kova, je novi trener ACA," je v izjavi za javnost v soboto sporočil francoski prvoligaš AC Ajaccio. Korzičani so se pod vodstvom trenerja Alberta Emona v zadnji sezoni za las rešili izpada v Ligue 2, Emona pa bo zdaj na otoku nadomestil Fabrizio Ravanelli.

Legendarni sivolasi napadalec je z Juventusom med leti 1992 in 1996 osvojil Ligo prvakov, po slavju v Evropi je odšel še v Olympique Marseille (1997-99) in Lazio (1999-2001), preizkusil pa se je tudi na Otoku pri Middlesbroughu in Derby Countyju. Z Middlesbroughom je izgubil finale pokala FA proti Chelseaju.

Takole je v belo-črnem dresu nekoč zabijal Ravanelli:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.