Šport > Nogomet
103 ogledov

Razburila s "komunistom iz Livorna"

Nina Morić Profimedias
Hrvaška manekenka Nina Morić je udarno posegla v italijanski športni medijski prostor.

40-letna Hrvatica Nina Morić si z manekenstvom že vrsto let služi kruh v Italiji, ob tem pa zagreto spremlja nogometno dogajanje na Apeninskem polotoku.

Gleda lahko številne hrvaške reprezentante, največkrat pa sta v središču pozornosti Marko Pjaca in Mario Mandžukić, ki igrata pri serijskem prvaku Juventusu.

Bianconeri so tudi letos vodilni v Serie A, pretekli konec tedna pa so doživeli poraz pri Fiorentini Josipa Iličića (2:1) in tekmecem dovolili, da se jim približajo.

Oba Hrvata je trener Massimiliano Allegri pustil na klopi in ju na igrišče poslal šele v drugem polčasu. To ni bilo pogodu Morićevi, ki je svoj gnev izlila na Facebooku: "Brez Pjace in Mandžukića bi bili tretji (na lestvici, op. a.). Daj ju v igro, ti komunist iz Livorna!"

S temi besedami, s katerimi se je obregnila ob Allegrijevo domače mesto, je Morićeva vzbudila precej ostre odzive na družbenih omrežjih.

Z drugo objavo šla še dlje

Klub iz Livorna, od koder je Allegri doma, je namreč politično tradicionalno orientiran levo, v mestu je bila leta 1921 ustanovljena tudi italijanska komunistična partija.

Mesto Livorno ima zgodovinsko rivalstvo s sosednjo Piso (tako kot Firence, kjer se je igrala nedeljska tekma, leži v pokrajini Toskana), kar je Morićeva izkoristila, ko je odgovarjala na očitke, ki so sledili njeni prvotni objavi.

"Mi lahko nekdo, brez žalitev, razloži, kako je toliko ljudi užaljenih zaradi mojih besed 'komunist iz Livorna', ki so bile namenjene Allegriju? Ali Juventusov trener ni iz Livorna? Ali je točno, da je Livorno italijansko mesto z največjo koncentracijo komunistov? Nisem niti napisala, da Livorno smrdi po ribah ali da ima Pisa prekrasen stolp, ki privlači milijone turistov, v Livornu pa so samo sardine in ribiči, ki jih lovijo," je zapisala Morićeva in si najbrž dokončno zaprla vrata v pristaniško mesto ob zahodni obali Apeninskega polotoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.