Šport > Nogomet
25 ogledov

Razgrajali avstralski Srbi

Avstralski Srbi so razbijali steklenice in uporabljali pirotehniko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Policija v Melbournu je imela nekaj opravka s srbskimi navijači, ki podpirajo nekdanjega vojaškega poveljnika bosanskih Srbov Ratka Mladića. Težave so bile med prijateljsko tekmo Avstralije in Srbije.

Srbski navijači pa so razgrnili številne zastave in napise, razbijali so steklenice in uporabljali pirotehniko. Inšpektor avstralske policije Mick Beattie je v izjavi za javnost dejal, da so aretirali štiri ljudi, sedem navijačev pa so zaradi neprimernega vedenja in alkoholiziranosti odstranili s stadiona. "Ti idioti so mislili, da lahko med gledalci uporabljajo pirotehnična sredstva ... Kot da je to del njihove kulture. To so bila zelo, zelo vroča in nevarna sredstva, ki jih uporabljajo v pristaniščih. Čudež je, da se nihče ni poškodoval," je za avstralski Fairfax Radio razburjeno dejal Beattie.

Srbski izgredniki so razgrnili tudi številne napise z zahtevami po izpustitvi Ratka Mladića. V Melbournu živi velika srbska skupnost, ki ne podpira aretacije Mladića, obtoženega genocida, zločinov proti človeštvu in vojnih zločinov v obdobju od 1992 do 1995. Lokalni časopis Herald Sun pa poroča, da so navijači razgrnili transparent z napisom "Smrt Tadiću, svoboda Mladiću".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.