Šport > Nogomet
11 ogledov

Razkril, zakaj je zavrnil Chelsea

ivan rakitić EPA
Hrvaški reprezentant Ivan Rakitić je pojasnil, zakaj je pred dobrimi desetimi leti zavrnil ponudbo za selitev k Chelseaju.

Hrvaški vezist je svojo kariero začel v ekipi Möhlin-Riburg, nato pa se je s sedmimi leti pridružil FC Baslu, kjer je začel svojo profesionalno kariero.

Leta 2007 je okrepil Schalke, kasneje pa je branil barve Seville (2011-2014).

Lani je z aktualnim španskim prvakom Barcelono podpisal petletno pogodbo in postal eden od članov udarne enajsterice Luisa Enriqueja. Raktić je v pogovoru za revijo FourFourTwo pojasnil, da se v mladosti ni gnal za velikimi evropskimi klubi, saj ni želel prehitevati dogodkov, kar se je izkazalo za pametno odločitev.

Kdo ve, kako bi se odvijala njegova kariera, če bi kot neizkušen 16-letnik sprejel ponudbo angleškega prvaka in se takrat preselil na Stamford Bridge.

''Želel sem ostati doma. Imel sem zelo dober odnos s predsednikom Basla. Zame je bilo bolje, da ostanem in se počasi vzpenjam proti vrhu,'' je povedal Hrvat in potegnil vzporednico s še enim nogometašem njegove generacije.

''Še en igralec je bil v enakem položaju, Jonas Elmer. S 17 leti je odšel iz Züricha v Chelsea. Pristal je v drugi švicarski ligi,'' je dodal Raktić.

''Tudi jaz bi lahko tako končal. Ne trdim, da je vedno bolje ostati, a moja odločitev, da ostanem doma z družino, se je izkazala za pravilno.''

Raktić pa ne izključuje možnosti, da bi nekoč zaigral v angleški Premier League. ''To bi mi bilo zelo všeč. Veliko mojih prijateljev igra v Premier League. Gre za drugačen stil nogometa in vedno sem užival na tekmah z angleškimi ekipami. Morda bom nekoč zaigral tam,'' je sklenil Hrvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.