Šport > Nogomet
26 ogledov

Razkritje: Real nudil 81 milijonov za "Lewija"

Lewandowski Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale EPA
Nemški tednik Der Spiegel dan po formalizaciji prestopa Roberta Lewandowskega k Bayernu poroča o 81 milijonov evrov "težki" ponudbi, ki jo je poslal Real Madrid.

Prestop Roberta Lewandowskega se je končno (v pričakovani smeri) razpletel v soboto, ko je poljski napadalec opravil zdravniški pregled v Münchnu, aktualni nemški prvak Bayern pa je nato na svoji spletni strani tudi uradno potrdil, da bo "Lewi" ob koncu sezone brez odškodnine prestopil iz vrst večnih rivalov Borussie Dortmunda.

Tednik Der Spiegel v nedeljo poroča o zviti potezi predsednika madridskega Reala Florentina Péreza, ki je decembra najel britanskega odvetnika Colina Pomforda z namero, da bi Bavarcem pred nosom izmaknil junaka lanskoletne prve polfinalne tekme Lige prvakov, ko je Lewandowski sam premagal beli balet s kar štirimi zadetki (4:1).

Hoeness izvohal namero Péreza

Pomford naj bi imel veliko izkušenj s tovrstnimi manevri in Lewandowskemu ponudil šestletno pogodbo (z Bayernom je podpisal petletno) z letno plačo 9,5 milijona evrov in še desetimi milijoni za sam podpis, posredniki pri prestopu pa bi si razdelili 14 milijonov.

Za kaj takšnega bi moral podpisati predpogodbo, a ko je za to izvedel predsednik bavarskega kluba Uli Hoeness, je blokiral skrivno namero svojega kolega iz Madrida in potezo vzel kot "vojno napoved", nadaljuje Der Spiegel.

Če se srečata, bo vroče

Dogodki okrog Poljakovega prestopa bodo gotovo še začinili morebitno srečanje nemškega in španskega giganta v izločilnih bojih Lige prvakov, kjer morata pred novim žrebom najprej ugnati Arsenal in Schalke 04.

Der Spiegel vrednost včeraj objavljenega prestopa (skupaj z letno plačo in plačilom posrednikom) sicer ocenjuje v rangu 90 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.