Šport > Nogomet
23 ogledov

Razlika od Reala? Mi igramo timsko

superpokal barcelona slavi real madrid EPA
Real se še naprej trudi prekiniti dominacijo Barcelone, vendar mu nikakor ne uspe. Vezist Kataloncev Xavi pa je zavrnil namigovanja, da so galaktiki uspeli kopirati njihovo igro, ki jim je prinesla toliko pokalov in uspehov.

Barcelona v zadnjih treh letih v Španiji nima konkurence, čeprav se v Madridu na vsak način trudijo, da bi jim prišli blizu. S stališča Reala je bila še posebej boleča zadnja sezona, ko so jih goreči rivali izločili v polfinalu Lige prvakov in za nameček slavili še v domačem prvenstvu. Barça je dobila tudi letošnji obračun v španskem superpokalu, a so bili galaktiki veliko bližje končnemu uspehu. "Največja razlika med nami je, da oni veliko večjo pozornost namenjajo posameznikom. Mi imamo Lionela Messija, ki sam lahko spreobrne celotno srečanje, a se vseeno koncentriramo na timsko delo, medtem ko Real na drugi strani vse svoje tekme poskuša reševati z individualnimi kvalitetami," je Xavi zavrnil namigovanja, da naj bi beli balet poskušal kopirati značilno igro Barcelone. "Igralci Reala so zelo talentirani individualisti, ki lahko v vsakem trenutku spreobrnejo potek srečanja," je še dodal Xavi.

Čeprav bo španski reprezentant verjetno še nekaj časa užival v igranju nogometa, pa mu misli včasih že pobegnejo v obdobje po koncu kariere. "V nogometu uživam bolj kot pri katerikoli drugi stvari in obožujem življenje v Barceloni. Všeč mi je ideja, da bi tudi po koncu sezone ostal v nogometu, toda trenutno ne vem, če bom postal trener. Mnogi ljudje si želijo delovati v nogometu, toda samo nekaterim srečnežem uspe. No, v vsakem primeru bi si želel ostati na takšen ali drugačen način," je še dejal Xavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.