Šport > Nogomet
40 ogledov

Rdeči vragi meljejo tudi brez Fergusona

(Liverpool - Stoke City) Daniel Sturridge
1/19
Reuters
Manchester United je v prvem krogu Premier lige v gosteh premagal Swansea (4:1). Liverpool, ki je zaigral brez Luisa Suáreza, je ugnal Stoke City (1:0). Poraz Arsenala (1:3).

Manchester United je na najboljši možen način krenil v novo sezono pod vodstvom trenerja Davida Moyesa, ki je po 28 letih službovanja nasledil Sira Alexa Fergusona.

Rdeči vragi so v gosteh s 4:1 premagali nogometaše Swanseaja in skočili na vrh angleške lestvice. Zvezda večera je bil ponovno Nizozemec Robin van Persie, ki je dosegel dva zadetka, pri domačih pa je blestel nova okrepitev Wilfried Bony, ki se je že na prvi tekmi uspel vpisati med strelce.

United je prvič nase opozoril v osmi minuti, ko je Phil Jones z volejem prebudil vratarja Michela Vorma. Lepo priložnost za prvi gol na tekmi je imel po petnajstih minutah na voljo Ryan Giggs, ki pa se je odločil za podajo do Dannyja Welbecka in priložnost je splavala po vodi. Prvi gol na srečanju je pripadel domačim, vendar je sodnik zadetek Michuja razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

V 34. minuti je Van Persie briljantno zabil s škarjicami, dve minuti kasneje pa je Welbeck povišal na 2:0. Slabe pol ure pred koncem tekme je na igrišče vstopil Wayne Rooney, ki pa je ostal v senci nizozemskega napadalca. Van Persie je v 72. minuti z razdalje zadel še drugič, domači pa so znižali z zadetkom Wilfrieda Bonyja. Končnih 4:1 je v sodnikovem podaljšku postavil Welbeck.

Liverpool brez Suáreza do prve zmage

Liverpool je na Anfieldu gostil Stoke City in si po zaslugi zadetka Daniela Sturridga priigral prvo zmago v letošnji sezoni.

Obe ekipi sta začeli zelo razigrano in si v prvih minutah priigrali nekaj obetavnih priložnosti, ki so bile dober obet za gledalce, med katerimi je bil tudi Luis Suárez, ki še vedno prestaja kazen desetih tekem zaradi ugriza branilca Chelseaja Branislava Ivanovića.

V dresu Liverpoola je debitiral vratar Simon Mignolet, ki je slabo posredoval ob predložku nogometašev Stoke Citya, vendar je Robert Huth na njegovo srečo zatresel le prečko.

Kmalu zatem je po podaji Stevena Gerrarda z glavo zadel Sturridge, vendar je stranski sodnik dvignil zastavico. Nato se je stresla še prečka gostujoče ekipe, ki jo je nastreljal Kolo Touré. Vratar Asmir Begović je v razmaku nekaj minut ubranil strela Joséja Enriqueja in Iaga Aspasa, v 37. minuti pa ga je z nizkim strelom končno premagal Sturridge.

Liverpool je v drugem polčasu prevzel pobudo, vendar so gostje uspeli zadržati minimalen zaostanek. V 89. minuti je posijal žarek upanja za Stoke. Daniel Agger je v kazenskem prostoru igral z roko, na belo točko pa je stopil Jonathan Walters, ki bi gostom lahko priigral točko. Načrte mu je prekrižal Mignolet, ki je postal heroj tekme na Anfeildu.

Boleč poraz Arsenala

Arsenal je novo sezono začel s porazom pred domačimi navijači. Topničarji so tekmo odlično začeli, saj je v šesti minuti po kombinaciji Jacka Wilshera, Tomasa Rosickyja in Alexa Oxlade-Chamberlaina zabil Olivier Giroud. Slednji bi lahko deset minut kasneje zadel še enkrat, vendar je z glavo meril mimo vrat.

Gabriel Agbonlahor je s prodorom, ki ga je zaustavil domači vratar Wojciech Szczesny, gostom priigral enajstmetrovko. Izvedel jo je Christian Benteke, čigar strel je Szczesny zaustavil, Belgijec pa je odbito žogo uspel poslati v mrežo.

V nadaljevanju ni bilo veliko priložnosti, Emirates pa je eksplodiral v 62. minuti, ko je sodnik še drugič pokazal na belo točko. Benteke je bil tokrat bolj natančen in Aston Villo popeljal v vodstvo. Za domače je v nadaljevanju neuspešno poskusil Santi Cazorla, končnih 3:1 pa je postavil Antonio Luna.

Angleška liga, 1. kolo:

Swansea : Manchester United 1:4 (0:2)
Bony (82); Van Persie (34, 72), Welbeck (36, 90)

Liverpool : Stoke 1:0 (1:0)
Sturridge (37)

Arsenal : Aston Villa 1:3 (1:1)
Giroud (6); Benteke (22, 62/11m), Luna (85)

Norwich : Everton 2:2 (0:0)
Whittaker (51), van Wolfswinkel (71); Barkley (61), Coleman (65)

Sunderland : Fulham 0:1 (0:0)
Kasami (52)

West Bromwich Albion : Southampton 0:1 (0:0)
Lambert (90/11m)

West Ham : Cardiff 2:0 (1:0)
Cole (13), Nolan (76)

Nedelja ob 14.30:
Crystal Palace - Tottenham

ob 17.00:
Chelsea - Hull

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester City - Newcastle United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.