Šport > Nogomet
11 ogledov

Real Barci odgovoril z zmago

Gonzalo Higuain je znova zabil in dokazal, da je trenutno eden najbolj vročih na
1/21
Žurnal24 main
Produkta domače šole Jeffrén Suárez in Bojan Krkić sta pomagala močno oslabljeni in premešani Barceloni do pomembne zmage nad Athleticom Bilbaom (4:1). Real odgovoril z zmago proti Racingu (2:0).

Tudi po 30. kolu španskega prvenstva med Real Madridom in Barcelono na lestvici ni razlike. Večna tekmeca loči le gol razlika. Barca je svoje delo opravila že v soboto, Real pa v nedeljo. Beli balet, ki je bil tokrat modri, je v gosteh pri Racing Santanderju slavil z 2:0 in tako na najboljši možni način odgovoril Kataloncem. Real je v vodstvo prešel v 23. minuti, ko je bil z bele točke natančen kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Zmago devetkratnih evropskih prvakov pa je v 76. minuti potrdil Gonzalo Higuain.

Kar se je ob oznanitvi začetnih postav napovedovalo kot težka tekma za Barcelono, se je na koncu spremenilo v novo ekshibicijo na Camp Nouu. Katalonci so z zadetki dveh mladih talentov iz domače šole, Jeffréna Suáreza in Bojana Krkića, pobegnili Athleticu Bilbau na varnih 3:0, golijado na katalonskem svetišču pa je zaokrožil Lionel Messi, še en "domačin".

Ibrahimović ne bo igral proti Arsenalu, Piqué vprašljiv za "El Clásico"
Napadalec Barcelone Zlatan Ibrahimović je na ogrevanju pred tekmo z Athleticom Bilbaom začutil bolečine v desni mečni mišici. Pregled je pokazal, da bo Šved moral izpustiti tekmo z Arsenalom v Ligi prvakov, morda pa tudi večni derbi z Real Madridom v soboto. Ob zmagi nad Baski se je poškodoval tudi branilec Gerard Piqué, ki naj bi bil odsoten od šest do sedem dni. Poškodbi Jeffréna Suáreza in Yaye Touréja nista resnejše narave.

Kot že rečeno, je začetna postava Josepa Guardiole šokirala ali vsaj presenetila Camp Nou, saj je v osrčju obrambe po dolgem času priložnost znova dobil Dmitro Čigrinskij, Maxwell je igral kar na sredini igrišča, na levi bok pa se je po poškodbi vrnil Eric Abidal. Največje presenečenje je Pep kljub vsemu pripravil v konici napada, a kot se je izkazalo, nehote – Zlatan Ibrahimović je na ogrevanju začutil bolečine v nogi in njegovo mesto je zavzel Bojan Krkić.

Igranje s precej pisano postavo se Barçi ni preveč poznalo in za vodstvo je zabil Jeffrén, ki je lepo izkoristil idealno podajo Abidala med vratarja Gorko Iraizoza in zadnjo vrsto Athletica. Krkić je kmalu povišal na 2:0 in Katalonci so igrišče zapustili ob aplavzu. Gostje so drugi polčas ob vstopu Gaizke Toquera in Frana Yesteja začeli mnogo bolj podjetno in vsaj nekajkrat bi lahko znižali. Kazen je prišla z noge Krkića v 59. minuti, ko je igro Barcelone s prihodom v igro nemudoma "popravil" Xavi Hernádez, Krkić pa je zadel z lepim strelom pod prečko z roba kazenskega prosotora. Messi je po podaji rezervista Pedra Rodrigueza (vstopil je namesto poškodovanega Jeffréna) mirno zadel za 4:0 in na seznamu strelcev zdaj vodi s 26 goli, dvemi več od prvega zasledovalca Gonzala Higuaína. Yaya Touré si je sredi polčasa privoščil neumnost, ko je z glavo udaril, oziroma bolje rečeno odrinil gostujočega nogometaša, a jo je odnesel zgolj z rumenim kartonom, tekmo pa za nameček zapustil s poškodbo. Kljub temu je vse, takoj po nedeljski (pričakovani) zmagi Reala Madrida, pripravljeno za tekmo vseh tekem in spektakel vseh spektaklov – sobotni El Clásico!

Liga BBVA, 30. kolo:

Lestvica:
1. Real Madrid 77 točk
2. Barcelona 77
3. Valencia 56
4. Mallorca 48
5. Sevilla 48
...
18. Tenerife 25
19. Valladolid 24
20. Xerez 22

Zaragoza : Malaga 2:0 (1:0)
Ponzio (45), Suazo (76)

Barcelona : Athletic Bilbao 4:1 (2:0)
Jeffren (27), Krkić (40, 59), Messi (67); Susaeta (77)

Sevilla : Tenerife 3:0 (2:0)
Kanouté (22), Fabiano (44), Carlos (87)

Almeria : Mallorca 1:1 (1:0)
Uche (5); Webo (87)

Getafe : Espanyol 1:1 (1:0)
Manu (28); Osvaldo (52)

Sporting Gijon : Xerez 2:2 (1:0)
Rivera (13), Miguel (57); Bermejo (52), Alustiza (79)

Valencia : Osasuna 3:0 (0:0)
Joaquin (48), Villa (89, 90/11-m)

Valladolid : Villarreal 0:2 (0:1)
Lopez (9), Nilmar (59)

Racing Santander : Real Madrid 0:2 (0:1)
C. Ronaldo (23/11-m), Higuain (76)

Atletico Madrid : Deportivo La Coruna 3:0 (1:0)
Juanito (22), Forlan (57), Thiago (61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.