Šport > Nogomet
25 ogledov

Real Benitezu naročil hujšanje

Rafa Benitez, Florentino Perez EPA
Novemu trenerju naj bi pri Realu svetovali dieto, da se mu tako ne bi mogli posmehovati navijači nasprotnih moštev.

Večina navijačev Real Madrida je na nož pričakala odločitev kluba, da za naslednika Carla Ancelottija nastavi Rafaela Beníteza. Kraljevi klub se zaveda, da Španec v javnosti ne uživa posebnega ugleda, kot je bil primer pri Ancelottiju, nekdanjemu članu svoje B-ekipe pa naj bi celo svetovali, da naj izgubi nekaj kilogramov.

Dnevnik AS je poročal, da nekateri vodilni možje na Santiagu Bernabéuu menijo, da bi se Madridčan s hujšanjem izognil šalam nasprotnih navijačev, kar se mu je v preteklosti že dogajalo. Ko je v Angliji treniral Liverpool, je bil (neuradno) poznan kot "debeli španski natakar".

Medtem je Beníteza pred začetkom nove službe podprl zvezdnik Manchester Uniteda Juan Mata, ki je prepričan, da je njegov nekdanji trener sposoben voditi "Los blancos". Mata je pod Benítezom pri Chelseaju odigral zelo dobro sezono 2012/13, v kateri je španski dvojec osvojil Ligo Evropa in se uvrstil v Ligo prvakov, španski reprezentant pa meni, da je Benítez sposoben iz igralcev izvleči največ.

"Imel sem ga pri Chelseaju in osvojili smo Ligo Evropa. Sezona je bila izvrstna, najboljša po statistiki," je Mata dejal za dnevnik MARCA. "Benítez ve, kako iz vseh igralcev izvleči največ in kako jih pripraviti za najboljše predstave. Benítez je bil ključen zame," je dodal asturijski levičar. 27-letnik si je zaželel, da se Benítezu ne bi pridružil njegov trenutni klubski soigralec David de Gea"Veliko ljudi me sprašuje o De Gei. Prijatelj je in želim si, da bi bil srečen. Trenutno je med najboljšimi vratarji na svetu. S sebičnega stališča bi ga rad imel v svojem moštvu," je sklenil Mata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.