Šport > Nogomet
8 ogledov

Real blestel na Balearih

Žurnal24 main
Real Madrid je v 18. kolu La Lige slavil pri Mallorci (3:0). Mestni tekmec belega baleta Atletico je priznal premoč gostom iz Bilbaa (2:3). Z enakim izidom je Barca slavila v Pamploni.
 

Španija, 18. kolo

Deportivo : Sevilla 1:3
Valencia : Villarreal 3:3
Atletico M. : Athletic B. 2:3
Numancia
: Getafe 2:0
R. Santander : Recreativo H. 1:1
Mallorca : Real M. 0:3
Betis : Malaga 1:2
S. Gijon
: Valladolid 2:1 
Espanyol : Almeria 2:2
Osasuna : Barcelona 2:3

Gostovanje Reala iz Madrida pri Mallorci se je začelo sanjsko, saj je že v tretji minuti po hitrem protinapadu zadel Arjen Robben. Beli balet je vodstvo podvojil v 17. minuti, ko je bil po podaji Gonzala Higuaina zimzeleni Raul natančen v 500. nastopu v La Ligi. V drugem polčasu so varovanci Juande Ramosa, ki so zmagali na tretji zaporedni tekmi (Valencia, Villarreal), zabili še tretji zadetek, ko je v 65. minuti iz voleja natančno udaril Sergio Ramos. Po tekmi je strateg Ramos dejal: "Zadovoljen sem z napredkom v igri. Mislim, da je Robben trenutno naš najboljši igralec, ob enem pa sem prepričan, da nismo odvisni od njega. Ima proste roke pri kreiranju igre." Precej slabše od kraljevega kluba je nastopil mestni tekmec Atletico, ki je na Vicente Calderonu klonil proti Athleticu iz Bilbaa. Po vodstvu rojoblancosov sta za preobrat Baskov v drugem delu zadela  Alvaro Dominguez in Fernando Llorente. Po tekmi, na kateri je bil izključen Maniche, so navijači gostiteljev po treh zaporednih porazih zahtevali odhod trenerja  Javierja Aguirreja. Betis, pri katerem Branko Ilič ni bil v kadru za tekmo, je pred domačimi gledalci v sodnikovem podaljšku klonil na srečanju z Malago. Gostitelje, ki so tekmo končali le z devetimi nogometaši na igrišču, je pokopal Eliseu.

Lionel Messi je še naprej osrednja figura v igri Barcelone. © Reuters

 
V zadnjem srečanju kola je Barcelona v Pamploni povedla v izdihljajih prvega polčasa, ko je po lepi podaji Lionela Messija zadel Samuel Eto'o . Kamerunec je zabil že 16. v sezoni La Lige. Osasuna je presenetljivo izenačila v 62. minuti, ko je po podaji s kota z desne strani natančno meril Miguel Flano . Za popoln preobrat gostiteljev je le deset minut kasneje po podaji Juanfrana poskrbel Walter Pandiani . Ko je Blaugrani tekla voda v grlo, je v ospredje stopil najboljši nogometaš Eura 2008 - Xavi, ki je hladnokrvo zaključil akcijo Danija Alvesa po desni strani. Messi se ni zadovoljil s točko in pet minut pred koncem je 21-letni napadalec Barce s sijajnim prodorom ukanil branilce Osasune ter vratarja Roberta.

Giuseppe Rossi (levo) je Villarreal popeljal do točke. © Reuters

 
Sobotno srečanje na Mestalli se je začelo sanjsko za nogometaše Valencie , saj je že ob izteku prve minute z glavo zadel Ruben Baraja . Netopirji so vodstvo podvojili v deseti minuti, ko je z lepo potezo in sijajnim nizkim udarcem zablestel David Villa . Villarreal je lažje zadihal v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je po podaji z leve strani z glavo zadel Fabricio Fuentes . Rumena podmornica je v drugem polčasu prevladovala na igrišču. V 73. minuti je vratar Renan Brito še uspel zaustaviti strel Santija Cazorle , tri minute kasneje pa je Joseba Llorente iz drugega poskusa ob pomoči prečke le poravnal izid.

 

Capel je potrdil zmago Seville. © Reuters

 
Veselje rumenih gostov je na lokalnem derbiju trajalo le slabi dve minuti, saj je za novo vodstvo španskih pokalnih prvakov z nebeškim skokom poskrbel rezervist Edu . Varovanci Manuela Pellegrinija so se drugič vrnili iz prepada z zadetkom Giuseppa Rossija z 11-metrovke šest minut pred koncem srečanja, potem ko je bil v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavljen Joan Capdevilla . Gostje so tako končali črni niz treh zaporednih porazov. Po tekmi je napadalec Rossi dejal: "Tekma je bila zelo težka. Dokazali smo, da smo dobra ekipa. Za nas je točka zelo dobrodošla, še posebej po seriji negativnih rezultatov." Na drugi sobotni tekmi je imel Deportivo ob polčasu na srečanju s Sevillo vodstvo z 1:0 in igralca več na igrišču (izključen je bil Enzo Maresca ), nato pa je Manolo Jimenez tvegal in zadel v polno, saj so Luis Fabiano, Renato in Diego Capel poskrbeli za nepričakovan preobrat in veliko veselje Andaluzijcev na severu Španije. Trener gostov Jimenez je po tekmi dejal: "Kanoute je bil ob polčasu prava izbira. Morali smo tvegati. To se nam je tudi izplačalo." Na lestvici ima Barcelona (47 točk) velikih dvanajst točk naskoka pred Realom in Sevillo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.