Šport > Nogomet
58 ogledov

Real in Atlético brez nakupov do 2018

Sergio Ramos Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Copa del Rey Reševalni pas/Twitter
Fifa je zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z mladoletnimi igralci potrdila prepoved podpisov pogodb z nogometaši v naslednjih dveh prestopnih rokih za španska velikana Real in Atlético Madrid.

Končno odločitev o ukrepu bo imelo Arbitražno razsodišče za šport (Cas), saj je pričakovati, da se bosta ekipi na to odločitev pritožili. Pritožbena komisija Fife je zavrnila pritožbi Reala in Atlética, ki morata tako plačati še po 360.000 (Real) in 900.000 (Atlético) švicarskih frankov. 

Oba kluba sta bila sicer kaznovana že januarja letos, vendar so izvajanje kazni zadržali do končne pravne odločitve. Če kluba na Casu ne bosta uspešna, v prestopnih rokih januarja 2017 ter julija in avgusta 2017 ne bosta mogla nakupovati.

Po sledeh Barcelone

Po sedanjih nogometnih pravilih nogometaši do osemnajstega leta starosti ne morejo oditi v klube druge države, razen v omejenem obsegu in s dovoljenjem posebne komisije Fife. Kluba sta pravila kršila, je ugotovila Fifa. Podono kazen je že odslužila španska prvakinja Barcelona.

Nogometaši madridskega Reala so 28. maja v finalu lige prvakov v Milanu po streljanju enajstmetrovk premagali Atlético slovenskega vratarja Jana Oblaka s 5:3. V rednem delu in po podaljšku se je tekma končala z 1:1.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.