Šport > Nogomet
35 ogledov

Real "izbrisal" derbi z Barço, sodniku pohvale

Undiano Mallenco Neymar Ramos Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Reuters
Medijski vihar po El Clásicu še kar divja. Medtem se poskušajo člani Real Madrida povsem oddaljiti od nedeljskih dogodkov in osredotočiti na izjemno težko tekmo v Sevilli.

Člani Real Madrida se poskušajo po porazu proti Barceloni, ki se jim je na lestvici iz na videz izgubljenega položaja približala na vsega točko zaostanka, "izbrisati" spomin na nedeljski večer, v torek poroča dnevnik Marca. Že v sredo jih čaka težek preizkus pri Sevilli, najverjetneje brez izključenega kapetana Sergia Ramosa in gotovo brez kartoniranega Ángela di Maríe.

"Kot bi šlo za pogovor na kakšnem družbenem omrežju, poskušajo pri Madridu preprečiti vsakršen vpliv Clásica. Ni časa za celjenje ran. Poraz je bil boleč in je pustil velike posledice v slačilnici, še hujše posledice pa bi lahko pustilo pogrevanje rezultata 3:4. To najbolj skrbi (trenerja Carla) Ancelottija pred prvo tekmo po derbiju," pišejo španski kolegi.

Možnosti sta dve: zmagati ali zmagati

"Najtežje pri poti naprej je ne gledati nazaj," je včeraj prek spleta sporočil tudi poškodovani branilec Álvaro Arbeloa, eden izmed tistih, ki je imel največ javnih kritik na sojenje Alberta Unidana Mallenca, čeprav Marca poroča, da se številni igralci ne strinjajo z besedami zvezdnikov Ramosa in Cristiana Ronalda po koncu tekme. Eden od takšnih je bil strelec dveh golov Karim Benzema, ki v pogovoru za uradno spletno stran lige delilca pravice ni niti omenil.

"Klub močno skrbi odziv ekipe po hladnem tušu na Clásicu. Razpored prav tako ne pomaga. Gostovanje na Pizjuánu zdaj zelo otežuje zadeve. A zdaj možnosti za napake ni. Zmagati ali zmagati. Druga reč ne pride v poštev. Ancelotti prav tako deli to skrb in daje absolutno prioriteto okrevanju svojih čet za tekmo s Sevillo. Zajeti sapo, šteti do deset in se vrniti k zmagovanju," dodajajo pri najbolj branem madridskem časniku.

VIP presenečeni nad izjavami zvezdnikov

Ekipa bi še pred nekaj meseci podpisala takšen razplet in stanje na lestvici po vseh odigranih tekmah z Atléticom in Barcelono, Marca navaja izjavo neimenovanega igralca. V podobni situaciji se je Real znašel v šampionski sezoni pod Joséjem Mourinhom, ko bi lahko Barceloni pobegnil na šest točk, a ga je ta premagala na Bernabéuu (1:3), nato pa je beli balet demoliral ravno Sevillo (2:6). 

Messi Neymar Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
V klubu so sicer zelo nezadovoljni nad sojenjem Mallenca, ki je (vsaj po mnenju medijev, poraženega moštva in nekaterih navijačev) povsem zasenčilo fantastično tekmo v prestolnici. V prostoru VIP Santiaga Bernabéua naj bi se govorilo o "nepravičnih" odločitvah glavnega sodnika iz Pamplone, in čeprav niso pričakovali ostrega napada Ramosa in Ronalda, jih vseeno podpirajo, dodaja Marca.

Brez pritožbe za potezo Busquetsa

Klub se je že pritožil na rdeči karton seviljskega branilca, ki ga je dobil po neposrečenem ustavljanju Neymarja v drugem polčasu, ko je bil Brazilec sam pred vratarjem Diegom Lópezom, počasni posnetki pa niso jasno pokazali, ali se je španski reprezentant zvezdnika Barçe res dovolj dotaknil za spektakularen padec. Na potezo Sergia Busquetsa, ki je v prvem polčasu po prerivanju v kazenskem prostoru pohodil obraz Pepeja, pritožbe ne bo.

Zanimivi so po eni izmed najboljših tekem letošnje sezone tudi rezultati ankete na spletni strani dnevnika Marca (Marca.com), kjer so se navijači v večjem delu strinjali z odločitvami glavnega sodnika. Po njihovem mnenju ni bilo enajstmetrovke po prekršku Gerarda Piquéja nad Garethom Balom (66 odstotkov proti in 34 odstotkov za), roke Cesca Fàbregasa po prostem strelu Ronalda (72/28), enajstmetrovke Pepeja nad Neymarjem (53/47), 91 odstotkov vprašanih pa se je strinjalo, da je bil prekršek Daniela Alvesa za enajstmetrovko storjen zunaj kazenskega prostora (5 odstotkov jih je menilo, da je imel Mallenco prav, 4 odstotki pa so izrazili mnenje, da ni bilo niti prekrška).

Večina za enajstmetrovko nad Iniesto

51 odstotkov vprašanih se je strinjalo z enajstmetrovko po prekršku nad Neymarjem, 29 odstotkov glasov je dobilo simuliranje Brazilca, 20 odstotkov bralcev pa meni, da je bil Južnoameričan že prej v prepovedanem položaju. Kar 81 odstotkov vprašanih je po drugi strani menilo, da si je enajstmetrovko zaslužil tudi Andrés Iniesta – strinjalo se ni le 19 odstotkov bralcev.

Tehnični komite sodnikov (CTA) je medtem tekmovalni komisiji Španske nogometne zveze (RFEF) že predal sporne izjave Ramosa in Ronalda takoj po tekmi v Madridu. Komisija RFEF, ki se običajno sestaja ob sredah, bo proučila izjave obeh nogometašev in odločala o morebitni kazni. 

Sodniki čestitali Mallencu

Po poročanju dnevnika AS je sodniška organizacija v ponedeljek po telefonu čestitala Mallencu in izrazila začudenje, zakaj je njegovo sojenje privedlo do takšnega medijskega viharja. Sodniški komite, katerega člana sta tudi nekdanja sodnika Evaristo Puentes Leira in Antonio Jesús López Nieto, predsednik pa v Madridu osovraženi Victoriano Sánchez Arminio, po navadi ne čestita sodnikom za njihovo sojenje; nazadnje je to storil po predstavi Mateuja Lahoza.

Mourinho Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA
Prav nekdanji favorit Mourinha naj bi bil zdaj glavni favorit za vodenje aprilskega El Clásica v finalu španskega pokala. Pri komiteju naj bi izpostavili, da je edina sporna odločitev Mallenca enajstmetrovka nad Ronaldom, a so dodali, da je bila odločitev res na meji, še piše AS.

"Res me je presenetilo 'trobljenje' Madrida prek svojih dveh 'predstavnikov za odnose z javnostjo', kakršna sta Cristiano in Sergio Ramos," se je njihov glavni urednik Alfredo Relaño v komentarju lotil belega baleta. 

Mourinhov duh še straši

"Presenetilo me je zato, ker sem jaz dobil drugačen vtis. Moj vtis je bil, da smo videli veliko tekmo, nekaj, kar nas dela ponosne pred celim svetom. Tekma se je rešila v korist Barcelone, ker je bil Messi genialen, Iniesta pa blizu njega, ne zaradi sojenja. Madrid ni nikoli resno zaigral na zmago, razen v prve četrt ure. Kasneje objavljati podobe enajstmetrovk in ofsajdov za nekaj centimetrov se mi zdi pretirano. Če ti kdo želi 'ukrasti' tekmo, ti ne da enajstmetrovko zunaj kazenskega prostora, niti ne pusti akcije, kot je bila pri prepovedanem položaju Benzemaja po podaji Bala, ki jo je obranil Víctor Valdés," je nadaljeval Relaño, ki meni, da je Mourinhov duh še kako prisoten v beli hiši.

"Če bi ti kdo želel 'ukrasti' tekmo, bi ti piskal enajstmetrovko po prekršku Pepeja nad Neymarjem še pred tremi, ki so nato prišle. Bilo je cel kup akcij na meji, takšnih, kjer smo potrebovali šest ponovljenih posnetkov. Mourinhova era je v Madridu pustila nekakšno grenkobo, v vseh porah kluba, naredil ga je za žrtev, velikokrat zelo grobo na svoj način. To je ostalo. Mourinho je odšel, toda na neki način je še naprej v Madridu. Posledica tega pa je, da v La Ligi ne manjka zgolj (Iker) Casillas ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.