Šport > Nogomet
7 ogledov

Real je igral, Barça zadevala, na koncu 2:2

Real Madrid : Barcelona
1/15
Reuters
Prva tekma španskega superpokala med Realom in Barcelono na Bernabeu se je končala z izidom 2:2. Za domače sta zadela Mesut Özil in Xabi Alonso, za goste pa David Villa in Lionel Messi. Med tednom sledi še povratna tekma v Barceloni.

Real je v tekmo vstopil odločneje in že v deveti minuti tekme je gol Karimu Benzemaju, ki je sprožil z glavo po podaji Cristiana Ronalda, preprečil gostujoči čuvaj mreže Victor Valdes. Ta je s konicami prstov žogo odbil v kot. Slabih pet minut kasneje pa je tudi Valdes bil nemočen, ko je žogo za njegov hrbet poslal Mesut Özil. Večji del naloge je opravil Benzema, ki je nase potegnil tri branilce, nato pa še lepo podal do Nemca. Real je tudi po vodilnem zadetku vršil pritisk na vrata Barçe, toda v 36. minuti je sledil šok: praktično iz ničesar je z roba kazenskega prostora sprožil David Villa in s pravo mojstrovino poskrbel za izenačenje na 1:1. Tik pred odmorom pa je udaril še Lionel Messi. Po fliperju je spodrsnilo še branilcu Pepeju in Argentinec, ki je s Katalonci treniral le slab teden dni, se je sprehodil do Ikerja Casillasa ter ga rutinirano premagal. Bernabeu je v trenutku utihnil.

Tudi v drugi polčas je Real vstopil konkretneje, za zadetek pa so galaktiki potrebovali dobrih osem minut ko je mimo šestih (vključno z Valdesom) Kataloncev žogo v gol pospravil Xabi Alonso - temu je strel pripravil branilec Pepe. Po izenačujočem zadetku Reala so sledile nove priložnosti belega baleta: Ronaldov prosti strel je končal pol metra mimo vrat Valdesa, ki je v naslednjem napadu rešil še polvolej Portugalca in preprečil vodstvo Reala. Nato je katalonski čuvaj mreže v roke ujel še Benzemajev strel z glavo. V 83. minuti pa je prišlo do kočljive situacije: Valdes je, ob tem ko je Ronaldo brzel mimo, dvignil roko, Portugalec pa je padel, a se sodnik ni odločil za 11-metrovko, čeprav je bila namera igralca Barcelone jasna. Na belo točko pa bi sodnik lahko pokazal tudi štiri minute kasneje, ko je Marcelo grobo zaustavil prodirajočega Pedra. To pa je bilo vse, kar je ponudil prvi El Clásico letošnje sezone. Sledi še povratna tekma superpokala v sredo zvečer v Barceloni.

Po tekmi se trener Reala Jose Mourinho ni pojavil pred novinarji, "zamenjal" ga je njegov pomočnik Aitor Karanka. "Real se je izboljšal, toda so stvari, ki se nikoli ne spremenijo. Mi bomo še naprej delali svoje," je na vprašanje, če je zadovoljen z delom glavnega sodnika odgovoril Karanka. "Rezultat je takšen, kot je. Škoda je, ker po toliko priložnostih nismo slavili, toda lahko smo zadovoljni z delom naših nogometašev," je še dejal Mourinhov pomočnik. Razmerje v strelih na gol je bilo 17:4 v korist belega baleta.

"Zaostajamo s pripravami,zato bi neodločen rezultat proti Realu, ki je igral odlično, označil kot zelo dober dosežek," je po tekmi dejal trener aktualnih evropskih in španskih prvakov Pep Guardiola, ki je nekaj besed namenil tudi Cescu Fabregasu, ki so ga Katalonci končno ujeli v svojo mrežo in pripeljali na camp Nou. "Cesc je odraščal v Barceloni. Po zaslugi Arsenala in trenerja Wengerja je odrastel v velikega igralca. Zagotovo je zdaj veliko boljši, kot takrat, ko je odšel. Poskušali ga bomo narediti še boljšega," je dejal Guardiola.

Španski superpokal, 1. tekma, Bernabeu:

Real Madrid : Barcelona 2:2 (1:2)
Özil (13), X. Alonso (54); Villa (36), Messi (45)

/Povratna tekma bo v sredo v Barceloni/

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 15:30 15.avgust 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.