Šport > Nogomet
21 ogledov

Real Madrid ''zmrzuje'' na –16

Ronaldo Malaga Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Nogometno dogajanje v Španiji je priljubljena tema pogovorov med športnimi navdušenci. Še posebno zdaj, ko se je razlika med Realom in Barcelono povzpela na 16 točk in ko je Mourinho na klop posadil Ikerja Casillasa.

Mourinho Real Madrid Ajax Liga prvakov trening | Avtor: EPA EPA
Medtem ko je Lionel Messi, nesporni kralj strelcev nogometnih zelenic – v letu 2012 jih je dosegel 91 –, z družino odpotoval v rodno Argentino, kjer si bo privoščil teden oddiha s sinom Thiagom (v Argentini je zdaj poletje), v Madridu "zmrzujejo" na –16. To ni temperatura zraka, da ne bo pomote, temveč razlika, ki se je še pred polovico prvenstva nakopičila med vodilno Barcelono in Realom iz Madrida.

Zaradi tolikšne razlike na lestvici, predvsem pa dejstva, da zvezdniški Real igra nezanimiv nogomet, so Realu tudi najbolj zvesti mediji in navijači obrnili hrbet. V današnjih elektronskih izdajah Marce in Asa je zaslediti ankete, ki kažejo skoraj neverjetne številke in sovraštvo, ki se je nakopičilo do trenerja Mourinha. Tako se osrednja novica na Marca.com glasi "Ljudstvo je odslovilo Mourinha". V anketi se je namreč kar 82,2 odstotka od več kot sto tisoč sodelujočih opredelilo proti Mourinhu in ga označilo za glavnega krivca krize.

Mourinho barbar

Zanimivo je, da je bila kaplja čez rob poteza tega konca tedna, ko je Mourinho nepričakovano na klop posadil vratarja aktualnih svetovnih in evropskih prvakov Ikerja Casillasa in izgubil proti Malagi. Navijači Madrida so mu pred tem oprostili barbarsko vtikanje prsta v oko Titu Villanovi, neprestane in raznolike izgovore za slabo igro in rezultate, besedne vojne z mediji, igralci ali trenerji ter mnoge druge izpade, ki si jih je privoščil Mourinho, ne morejo pa mu oprostiti, da je za novo žrtev vzel največjega ljubljenca občinstva Ikerja Casillasa, piše Marca.com.

Namerno poglabljanje krize?

Še bolj presenetljivi so rezultati ankete, ki so jo opravili na As.com. Tam kar 93 odstotkov od približno 63 tisoč sodelujočih meni, da je Mourinho namenoma pustil na klopi Casillasa, da bi tako poglobil krizo Reala, si nakopal še večji bes navijačev in predsednika Fiorentina Pereza in da bi ga ta čim prej odslovil. As.com dodaja, da zadeva ni povsem iz trte izvita, saj bi Mourinho, ki ima pogodbo z Realom do 2016, v primeru odhoda sredi sezone dobil 20 milijonov evrov odškodnine, če bo klub zapustil po koncu sezone, pa le pet milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.