Šport > Nogomet
9 ogledov

Real Madridić: Mou želi Modrića in Ivanovića

Modrić Obi Mikel Ramires Chelsea Tottenham pokal FA polfinale London Wembley EPA
Madridski športni dnevnik Marca na dan finala Lige prvakov v Münchnu poroča, da se je Realov trener José Mourinho pred začetkom nove sezone ogrel za dva balkanska nogometaša, Chelseajevega branilca Branislava Ivanovića in Tottenhamovega vezista Luko Modrića, ki naj bi bil idealna zamenjava za odhajajočega Brazilca Kakája.

"Na seznamu imen, ki jih za okrepitev ekipe premleva Real Madrid, sta dva, ki sta najbolj všeč Mourinhu," pišejo na spletni strani Marce (www.marca.com). "Govora je o Ivanoviću in Modriću, dveh nogometaših, izoblikovanih v Premier League, ki imata lastnosti, ki jih zahteva portugalski trener: direktna igra, ritem in visoka intenziteta v akcijah, prav tako pa veliko izkušenj na najvišjem nivoju."

Trener José Mourinho naj bi si pred novo sezono, kjer bo Real Madrid znova naskakoval mitski deseti naslov v Ligi prvakov, želel okrepiti obrambo in zvezno vrsto, trnek pa je vrgel k obema londonskima kluboma, Tottenhamu in Chelseaju. "Prioriteta je desni bočni branilec in na tem položaju je jasno, da bi Ivanović ekipo naredil še močnejšo," nadaljujejo pri Marci. "Srbskega branilca imajo za enega najboljših na tem položaju. Mourinho je storil še korak več in že vzpostavil stik z igralcem, da bi ga vprašal, če se čuti sposobnega priključiti Realu."

O Modriću španski novinarji pravijo, da gre za "balkanskega Cruyffa", hrvaški vezist pa naj bi si po letu daljšem bivanju na White Hart Lanu, ki ga je neuspešno zapuščal že pred začetkom pravkar končane sezone, spet želel prestopa v boljši klub. Modrića odlikuje pregled nad igro, pravijo pri Marci, ob interesu Chelseaja in Manchestra Uniteda pa bo bitka za njegov podpis še zelo vroča.

Veliko kandidatov za dve mesti

"Modrić bi bil naravna zamenjava za Kakája. Igrata na enakem položaju, položaju 'mediapunte' (za napadalci, op. a.). Hrvat opravlja več dela pri presingu in je dandanes eden najboljših podajalcev v Premier League," dodajajo pri Marci. Pri lovu na Modrića naj bi pomagali tudi dobri odnosi med kluboma, saj je Real na sever Londona že poslal Rafaela van der Vaarta, Spursom pa ni oteževal niti nakupa Emmanuela Adebayorja.

S Chelseajem so zadnji "biznis" Realovci speljali ob prestopu Ricarda Carvalha, za katerega so modrim odšteli osem milijonov evrov, medtem ko jih za Ivanovića niso pripravljeni odšteti več kot 20. Za Modrića je Tottenham lani zavračal ponudbe do 35 milljonov evrov, tako da bo njegova cena vsaj enkrat višja kot Ivanovićeva.

Ostali kandidati za beli dres so Lucas Moura (Sao Paulo), Axel Witsel (Sporting Lizbona) in Lucas Biglia (Anderlecht) od vezistov ter Kyle Walker (Tottenham), Lukaz Piszczek (Dortmund), Gregory van der Wiel (Ajax) in Bosingwa (Chelsea) od branilcev.

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:09 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **