Šport > Nogomet
56 ogledov

Real Madridu poslal jasno sporočilo

jan oblak atletico madrid Profimedias
Slovenski čuvaj mreže Jan Oblak odšteva dneve pred velikim spektaklom v Milanu, kjer se bosta 28. maja v finalu Lige prvakov pomerila Real in Atlético Madrid.

Jan Oblak, 23-letni vratar Atlético Madrida in prva izbira slovenskega selektorja Srečka Katanca, ima za seboj fantastično sezono, v kateri se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino španskega nogometa.
Škofjeločan je bil vse do predzadnjega kroga v igri za ligaško lovoriko, ki jo je odnesel poraz z Levantejem, še vedno pa ima možnost za osvojitev naslova Lige prvakov, sploh prvega v zgodovini Atlética, ki ga v finalu čaka obračun z mestnim tekmcem.

Oblak je teden dni pred finalom v svetovni prestolnici mode odločen, da se s soigralci ne bodo zadovoljili le s finalnim nastopom, temveč se bodo veselili le v primeru, da osvojijo najprestižnejšo klubsko lovoriko v Evropi.

''Ni dovolj, da igramo finale. Zmagati moramo,'' je dejal Oblak in pristal na naslovnici španskega športnega dnevnika Marca. ''Pred tekmo nikoli ne razmišljam, kaj bi se lahko zgodilo. Ko stopiš na igrišče, vidiš, kako bodo stvari potekale. Na začetku je težko. Lahko si predstavljaš, kako bo, potem pa se zgodi nekaj drugega,'' je dodal slovenski vratar.

Oblak je v pretekli sezoni prejel le 18 ligaških zadetkov in izenačil rekord iz leta 1993/1994, ko je to uspelo nekdanjemu vratarju Deportiva Pacu Liañu. Slovenski reprezentant, ki se je leta 2014 od Benfice preselil k Atléticu, potem ko je Thibaut Courtois vrnil k Chelseaju, sprva ni imel zagotovljenega mesta v začetni enajsterici, s predanostjo in delovno vnemo pa je v prvi postavi kmalu izpodrinil Miguela Moyo

Oblak se zaveda, da Real razpolaga z nekaterimi najboljšimi individualnimi igralci na svetu, a kljub temu verjame v svojo ekipo. ''Derbiji so vedno težki, pa naj gre za ligo, Ligo prvakov ali karkoli drugega. V zadnjem času so padali goli, a videli bomo, kako bo 28. maja. Imajo odlične igralce, najboljše na svetu, a tudi mi imamo močno ekipo z nekaterimi najboljšimi igralci na svojih položajih. Ne bojimo se nikogar, na igrišču bomo pokazali, kdo smo,'' je zaključil 23-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.