Šport > Nogomet
11 ogledov

Real na Barço, slovo Interja

1/17
Žurnal24 main
Tako Real Madrid kot Schalke sta zanesljivo opravila s svojima nalogama na povratnih tekmah četrtfinala Lige prvakov. Real zdaj čaka Barcelona, Schalke pa Manchester United.

Madridski Real je po pričakovanjih na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Tottenhamu zadržal visoko prednost iz prve tekme (1:0) in se s skupnim izidom 5:0 uvrstil v polfinale, kjer ga čaka obračun z Barcelono. Kraljevi klub na povratnem srečanju v Londonu ni imel večjih težav, čeprav bi se srečanje lahko razpletlo v povsem drugo stran, če bi sodnik Nicola Rizzoli v prvem polčasu vsaj enkrat pokazal na belo točko. Že v tretji minuti je Gareth Bale v kazenskem prostoru padel ob Xabiju Alonsu, toda Rizzoli Valižanu ni nasedel. Povsem drugače pa je bilo v šesti in 27. minuti. Sprva je padel Luka Modrić, ki je bil v borbi z Alonsom, nato pa je Raúl Albiol podrl Romana Pavljučenka. Še enkrat oziroma dvakrat več pa je piščalka glavnega sodnika ostala nema, čeprav mu ne bi mogli očitati, če bi se v obeh primerih odločil za enajstmetrovko.

500. tekma za Mourinha
Tekma v Londonu je bila še posebej posebna za stratega Reala Joséja Mourinha. "The Special One" je namreč že 500. v svoji bogati karieri sedel na klopi. Igralci so mu vsekakor podarili izjemno lepo darilo – zmago in dva tako imenovana "el clasica" v polfinalu Lige prvakov.

Baleu razveljavili zadetek
Spursi so bili v prvem polčasu zadetku še najbližje ob zaključku, ko je Pavljučenko iz roba kazenskega prostora podal do Modrića; slednji je žogo vrnil do Balea, ki je premagal Ikerja Casillasa. Slavje na White Harte Laneu se je že začelo, nato pa je stranski sodnik upravičeno signaliziral prepovedan položaj Modrića. Iz prvega polčasa velja omeniti tudi priložnost Pavljučenka v 38. minuti, ko mu je Aaron Lennon po prodoru po desni strani v sredino poslal sijajno podajo, toda Rus je žogo poslal na streho White Hart Lanea.

Neumnost Gomesa, ki ji ni para
Že kmalu po začetku drugega polčasa se je zgodil ključni trenutek srečanja v Londonu. Cristiano Ronaldo se je v 50. minuti odločil za strel iz več kot 25 metrov in kljub dokaj slabemu strelu po sredini vrat premagal Gomesa, ki je napravil katastrofalno napako, saj mu je žoga zletela iz rok (to se lepo vidi tudi v GALERIJI). Do konca srečanja sta imeli ekipi še nekaj polpriložnosti, a izid se ni več spremenil. Real je tako v letošnji sezoni Lige prvakov nanizal še osmo zmago ob dveh remijih.

Slovo branilcev naslova
Nogometaši Schalkeja so z novo zmago proti Interju zanesljivi potniki v polfinale Lige prvakov, kjer se bodo pomerili z nogometaši Manchestra Uniteda. Za novo zmago rudarjev nad nerazurri sta poskrbela zimzeleni Raúl Gonzalez – ta se je na vrhu strelcev izločilnih bojev v Ligi prvakov na prvem mestu izenačil z Andrejem Ševčenkom (18) – in Benedikt Höwedes. Tolažilni zadetek za Italijane, ki so ta četrtfinalni obračun izgubili s skupnim izidom 3:7, je zabil Thiago Motta.

V tekmo so konkretneje vstopili nogometaši Interja, ki pa v prvem polčasu niso znali kronati terenske premoči. Še najbližje zadetka so bili v 36. minuti, ko se je za strel z razdalje odločil Dejan Stanković, toda domači vratar Manuel Neuer mu je strel ubranil. Kar ni uspelo Italijanom, je Nemcem – po izjemno lepi globinski podaji Joséja Manuela Jurada je Raúl še lepše posedel gostujočega čuvaja mreže Júlia Césarja in z lahkoto zabil vodilni zadetek Schalkeja.

Nogometaši Interja so se v igro vrnili v četrti minuti drugega polčasa preko Thiaga Motte, ki je izenačil na 1:1 po podaji oziroma strelu Lúcia. A kaj več Italijanom, ki skozi celoten dvoboj niso vršili večjega pritiska na branilsko vrsto rudarjev, ni uspelo. Zato pa so do nove zmage v četrtfinalnem paru prišli nogometaši Schalkeja. Po še eni lepi akciji, ki jo je z lob-podajo začinil Raúl, je s pravo bombo Júlia Césarja premagal Höwedes. Tekmo je sodil slovenski sodnik Damir Skomina, ki je Schalkeju v 60. minuti upravičeno razveljavil zadetek iz prepovedanega položaja.

Liga prvakov, četrtfinale, polfinalni tekmi:


Tottenham : Real Madrid 0:1 (0:0) /0:4/
Ronaldo (50)

Schalke : Inter Milano 2:1 (1:0) /5:2/
Raul (45), Höwedes (81); Thiago Motta (49)

// – rezultat prvih tekem

Polfinalna para:


Schalke – Manchester United
Real Madrid – Barcelona

Obračuni bodo odigrani 26. in 27. aprila ter 3. in 4. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.