Šport > Nogomet
26 ogledov

Real na krilih Ronalda spet pod vrh

Ronaldo Modrić Real Madrid Osasuna Liga BBVA Španija prvenstvo
1/9
EPA
Nogometaši madridskega Reala so se po zmagi and Osasuno s 4:0 ponovno zavihteli na drugo mesto na lestvici. Atético v nedeljo gostuje v Valencii, Barcelona pa v Villarealu.

Real Madrid - Osasuna | Avtor: Reuters Reuters
Štiri kola so še do konca sezone španskega državnega prvenstva v nogometu in v boju za prvaka bo vsaka od teh tekem odločilna. Od trojice kandidatov za lovoriko so se v 35. kolu prvi na delo podali nogometaši Real Madrida. Ti so na domačem igrišču po zaslugi izjemnega Cristiana Ronalda odpravili Osasuno s 4:0 in ponovno prehiteli Barcelono na drugem mestu v prvenstvu. Gostje iz Pamplone so se tako, kljub temu, da se še vedno borijo za obstanek, domov vrnili z ničlo. 

Pred začetkom tekme, na kateri ni nekoliko poškodovanega Garetha Bala, sta kapetan kluba Iker Casillas in branilec Sergio Ramos na zelenico Santiaga Bernabeua prinesla pokalno lovoriko, ki so si jo galaktiki priborili na finalni tekmi z Barcelono. Sledila je še minuta molka v spomin preminulega Tita Vilanove, ki je s Katalonci lani osvojil naslov državnih prvakov.

Ronaldo v svojem slogu zadel za vodstvo

Domači so odločno krenili v srečanje in se kmalu veselili vodstva. Čeprav prvih nekaj strelov ni našlo poti do okvira vrat gostujočega moštva, pa je bilo povsem drugače, ko se je za strel z razdalje odločil Cristiano Ronaldo. Portugalec je z izjemnim strelom matiral preslabo postavljenega Andresa in dosegel prvi zadetek na tekmi in tudi nekoliko umiril tempo po živahnem uvodu v tekmo.

Do konca prvega dela tekme je imel najlepši priložnosti za zadetek Sergio Ramos, ki pa ni uspel izkoristiti niti ene od dveh lepih podaj Ronalda po prostih strelih. Po slabih dveh minutah igre v drugem polčasu se je lepa priložnost ponudila Emilianu Armenterosu, čigar škarjice pa niso zarezale v mrežo Reala, kakor je tudi strel Luke Modrića na drugem koncu igrišča zletel mimo vrat.

V tretje gre rado tudi za Ramosa

Real Madrid- Osasuna | Avtor: Reuters Reuters
Omenjenima pa je le nekoliko kasneje Cristiano Ronaldo pokazal, kako se stvarem streže. Portugalec se je ponovno odločil za strel z razdalje, in ko si je nastavil žogo, mojstrsko sprožil. Žoga je zletela točno v desni zgornji kot vrat Andresa, ki je bil tokrat popolnoma nemočen, da bi preprečil povišanje prednosti domačih. Zadetek je pe nekoliko bolj podžgal domače, ki so si kmalu priigrali še višjo prednost.

Sergiu Ramosu očitno precej bolj dišijo podaje Angela Di Marie, saj je za razliko od dveh zapravljenih podaj Ronalda v prvem polčasu, njegov predložek pretvoril v zadetek za 3:0. Čeprav je trener Reala Carlo Ancelotti z menjavami ponudil oddih svojim najboljšim nogometašem pa je Real pred koncem tekme prednost še povišal. Isco je z izjemno podajo našel Daniela Carvajala, ki je z glavo lepo zaključil imenitno akcijo in zadel za končnih 4:0. 

Jokićevi na noge ranjeni Barceloni

Vodilni Atlético v nedeljo čaka težko gostovanje, saj se bodo za točke borili na Mestalli v Valencii. Colchonerosi bi se z zmago še nekoliko približali naslovu prvaka, a ta tekma prihaja ravno v vmesnem terminu med obema polfinalnima tekmama lige prvakov s Chelseajem, kar bi lahko nekoliko zamotilo Atléte.

V ozadju na svojo priložnost še vedno čaka Barcelona, ki se bo na zadnji nedeljski tekmi pomerila z Villarealom slovenskega reprezentanta Bojana Jokića. Katalncem je ostalo zgolj še prvenstveno tekmovanje, kjer upajo, da bo liga prvakov zadostna distrakcija za madridska velikana, da se jim bo uspelo preriniti na prvo mesto in rešiti sezono z ubranitvijo naslova državnih prvakov. 

Španska liga, 35. kolo:

Elche : Levante 1:1 (0:0)
Boakye (63); Ángel (74)

Granada : Rayo Vallecano 0:3 (0:0)
Ñíguez (54), Larrivey (59), Fernández (86)
RK: Brahimi (52/Grenada)

Getafe : Malaga 1:0 (1:0)
Colunga (7)
RK: Marica (37); Angeleri (77)

Real Madrid : Osasuna 4:0 (1:0)
Ronaldo (6, 52), Ramos (60), Carvajal (83)

Postavi

Real Madrid: López; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić (od 67. Alonso), Illarramendi, Isco; di María (od 74. Carvajal), Morata, Ronaldo (od 62. Casemiro).

Osasuna: Fernández; Damià, Flaño, Arribas, Oriol; Puñal, Loe (od 58. Oier), Cejudo, de las Cuevas, Armenteros (od 78. Lobato); Riera (od 63. Acuña).

Real Betis : Real Sociedad 0:1 (0:0)
Vela (48/11-m)

Espanyol : Almería 1:2 (1:0)
Stuani (42); Vélez (69), Suso (72)
RK: Stuani (48), López (90/oba Espanyol)

Ob 17.00:
Valencia – Atlético Madrid

Ob 19.00:
Athletic Bilbao – Sevilla

Ob 21.00:
Villarreal – Barcelona

Ponedeljek ob 22.00:
Celta Vigo – Real Valladolid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.