Šport > Nogomet
69 ogledov

Real opravil levji delež, Wolfsburg zdržal

real madrid EPA
Real Madrid je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v gosteh premagal AS Romo (2:0) in si priigral dobro izhodišče za uvrstitev v četrtfinale. Wolfsburg je na gostovanju v Belgiji rešil zmago proti Gentu (3:2).

Tekma na olimpijskem stadionu v Rimu se je končala s zmago madridskega Reala, ki je v letošnji sezoni zabeležil rekordno 19. zaporedno uvrstitev v izločilne boje tekmovanja. Galaktike je v 57. minuti v vodstvo popeljal kdo drug kot Cristiano Ronaldo, končnih 2:0 pa je štiri minute pred iztekom rednega dela postavil Jesé Rodriguez.

real madrid | Avtor: EPA EPA
Roma je sicer začela obetavno, saj so domači nogometaši že v drugi minuti tekme poskrbeli za nevaren predložek v kazenski prostor Madrida. Na mestu je bil gostujoči vratar Keylor Navas.

Prva prava priložnost se je Rimljanom ponudila v 17. minuti, ko je Diego Perotti z nizko podajo zaposlil Stephana El Shaarawyja, čigar poskus iz neposredne bližine je zletel prek vrat.

Sledile so minute španskega velikana, ki je stopnjeval pritisk na vrata Wojciecha Szczesnyja. V 34. minuti je s spektakularnim volejem poskusil Marcelo, ki ni bil dovolj natančen, je pa branilec dokazal, da je tehnično dobro podkovan. V zadnjih minutah prvega polčasa si nobena od ekip ni priigrala vidnejše priložnosti in nogometaši so se na odmor odpravili z rezultatom 0:0.

Drugi del se je začel počasi in brez prave nevarnosti za oba vratarja. William Vainqueur je z visoko dvignjeno nogo grdo zadel Jamesa Rodrigueza, ki je poskušal sprejeti odlično podaja Ronalda. Kolumbijec je potreboval zdravniško pomoč, zato je Real tekmo nadaljeval z desetimi igralci.

V 56. minuti je El Shaaraway predrl Realovo obrambo in pobegnil Daniju Carvajalu, nevarnost pa je s pravočasnim prihodom iz vrat razčistil Navas.

Dve minuti kasneje je Real povedel. Ronaldo je sprejel podajo Marcela in z lepim preigravanjem na robu kazenskega prostora vrgel iz ritma domačega branilca, nato pa s plasiranim strelom v zgornji desni kot premagal Szczesnyja. Igra se je nato razživela in Madridčani so znova zapretili s strelom Karima Benzemaja, ki ga je domači vratar uspel ukrotiti.

Vainqueur je na drugi strel za las zgrešil Navasova vratar, Ronaldo pa je bil po predložku Jamesa nenatančen z glavo. Domači so v 81. minuti zahtevali najstrožjo kazen po prekršku Carvajala, vendar je sodnik ostal neomajen.

wolfsburg | Avtor: EPA EPA
Real je tekmo odločil v 86. minuti, ko je po prodoru v kazenski prostor Rome z natančnim strelom v oddaljeni kot zadel Jesé.

Wolfsburg je na tekmi v Gentu že vodil s 3:0, na koncu pa je moral reševati praktično dobljeno tekmo, potem ko je Kalifa Coulibaly v 89. minuti znižal na 2:3. Nemški prvoligaš je v prvem polčasu dominiral, edini zadetek pa je v 44. minuti prispeval Julian Draxler

Strelec uvodnega zadetka je v 54. minuti podvojil prednost gostujoče ekipe, tekmo pa je šest minut kasneje ''odločil'' Max Kruse. Kljub visokemu zaostanku se domači niso predali in Sven Kums je deset minut pred iztekom rednega dela znižal na 1:3.

Z zadetkom Coulibalyja so se domačim povečali apetiti in Gent je v zaključku tekme zaigral kot prerojen. Kljub temu so se gostje uspeli zbrati in s končnim izidom 3:2 vpisali težko prigarano zmago.

Liga prvakov, 1/8 finala, prvi tekmi:

AS Roma : Real Madrid 0:2 (0:0)
Ronaldo (57), Jesé (86)

Gent : Wolfsburg 2:3 (0:1)
Kums (80), Coulibaly (89), Draxler (44, 54), Kruse (60)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.