Šport > Nogomet
53 ogledov

Real po manj kot 24 urah spet na vrhu

(Real Madrid - Levante) Ronaldo
1/9
EPA
Real Madrid je na Santiago Bernabéuu premagal Levante (3:0) in se ponovno zavihtel na prvo mesto lestvice španske Primere División, s katerega ga je za en dan izrinil mestni rival Atlético Madrid. Barcelona je po spodrsljaju v Valladolidu zdaj tretja.

Real Madrid si je na obračunu z Levantejem priigral pomembno zmago v boju za naslov španskega prvaka in ima na ligaški lestvici po novem tri točke naskoka pred Atlético Madridom in štiri pred Barcelono.

''Ne bi rekel, da smo odigrali popolno tekmo, vendar smo bili blizu. V prvem polčasu smo bili šibkejši kot v drugem, a pomembno je, da nismo prejeli zadetka. V tem pogledu smo se močno izboljšali. Danes si nismo mogli privoščiti napake. Seveda je lažje, ko drugi izgubijo, a mi smo osredotočeni nase,'' je povedal Marcelo.

V 11. minuti tekme je tretji kot za Real izvedel Ángel di María, v skoku pa je bil najvišji prvi strelec španskega prvenstva Cristiano Ronaldo, ki je z glavo premagal  vratarja Keylorja Navasa. Portugalski superzvezdnik je gostujočega čuvaja mreže preizkusil že nekaj minut prej, medtem ko je prvo priložnost za Levante zastreljal Andreas Ivanschitz. Kostaričan v vratih Levanteja je moral po kombinaciji Garetha Bala in Karima Benzemaja ustaviti strel slednjega, ki je poskusil iz neposredne bližine.

Marcelo zabil po dveh letih

Mimo vrat ja nato sprožil tudi Bale, gostje pa so brez uspeha zahtevali najstrožjo kazen po trčenju Diega Lópeza in Pedra Lopeza. Gostujoče nogometaše je še naprej reševal razpoloženi Navas, ki je žogo vtrajno držal izven Levantejeve mreže. Galaktiki so dominirali v posesti žoge, ki je znašala skoraj 80 odstotkov, in svojo prednost vendarle podvojili v 49. minuti. Marcelo je žogo prejel od Ronalda in z lepim preigravanjem domačega branilca vrgel s smeri, nato pa s strelom v daljšo vratnico dosegel drugi gol kraljevega kluba in svojega prvega po januarju 2012.

Levante tekmo končal z desetimi

Levanteju je delo dodatno otežil David Navarro, ki je v 64. minuti zaradi grobega prekrška nad Ronaldom prejel neposredni rdeči karton. Benzema je obstreljeval gostujoča vrata - z glavo je najprej meril v prečko, kar trikrat pa je njegov poskus zaustavil Navas.

Popolno prevlado Madrida je v 81. minuti potrdil Nikos Karabelas, ki je po predložku strelca drugega zadetka Marcela žogo nerazložljivo poslal v lastno mrežo. Ob njem namreč ni bilo nobenega nogometaša Reala, saj je Ronaldo ostal zadaj, Karabelas pa je presenetil Navasa in postavil končnih 3:0.

Španska liga, 27. kolo:

Espanyol : Elche 3:1 (2:0)
Lopez (2), Colotto (21), Pizzi (58); Fuentes (88/ag)

Almería : Sevilla 1:3 (0:1)
Parreu (85); Bacca (31), Carrico (51), Gameiro (77)

Real Madrid : Levante 3:0 (1:0)
Ronaldo (11), Marcelo (49), Karabelas (81/ag)
RK: Navarro (64/Levante)

Valencia : Athletic Bilbao 1:1 (1:0)
Alcacer (23); Aduriz (53/11m)

Osasuna : Málaga 0:2 (0:1)
Samuel (14), Amrabat (66)
RK: Gámez (52/Málaga)

Real Sociedad : Rayo Vallecano 2:3 (2:1)
Martínez (2), Pardo (45); Larrivey (4/11m), Bueno (47), Rochina (67)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.