Šport > Nogomet
18 ogledov

Real po poti Barçe: v ekipi kar enajst "šolarčkov"

la liga real madrid rayo morata Reuters
Real Madrid se bo v sezoni 2013/14 očitno vrnil h koreninam, saj dnevnik AS napoveduje, da bo bodoči trener Carlo Ancelotti računal na več nogometašev mladinske šole.

"Madrid bo podvojil svoj vložek v 'cantero' (mladinsko šolo, op. a.) za to sezono," pišejo kolegi iz madridskega športnega dnevnika AS. "Prejšnje leto sta bila v prvi ekipi Nacho in (Álvaro) Morata (menjavala sta se z B-ekipo), zdaj pa se bodo pridružili še (Daniel) Carvajal, Casemiro in Jesé (Rodríguez)."

Real Madrid bo po letih zanemarjanja produktov svoje mladinske šole, imenovane "La Fábrica" (tovarna), očitno le spremenil način razmišljanja, ki bo bližji filozofiji večnih rivalov Barcelone. Katalonska "La Masia" (kmetija) je skozi leta prispevala številne nogometaše, ki so se kasneje uveljavili v prvi ekipi Barçe, medtem ko realovci kot po pravilu odidejo v druge klube.

Eden takšnih je bil tudi omenjeni Daniel Carvajal, ki ga je moral Real pred začetkom nove sezone od Bayerja Leverkusna, kjer je postal eden najboljših bočnih branilcev 1. Bundeslige, odkupiti za 6,5 milijona evrov, čeprav je res, da ga je pred letom dni prodal za skoraj enako vsoto petih milijonov.

Pérez že dal obljubo Morati

Za prvo ekipo Reala je sicer največ minut zbral Nacho (v zadnji sezoni Joséja Mourinha jih je osednji branilec odigral 864), napadalec Álvaro Morata, eden zvezdnikov pred kratkim končanega evropskega prvenstva do 21 let in strelec nekaj zadetkov za člansko moštvo Reala pa je že priznal, da mu je predsednik Florentino Pérez obljubil stalno mesto med petindvajseterico.

Članski ekipi naj bi se priključil tudi Jesé Rodríguez, napadalec s Kanarskih otokov, ki je z dvema zadetkoma zablestel na otvoritvi evropskega prvenstva do 20 let. Jesé je v pogovoru za AS že zatrdil, da bi si v pretekli sezoni na Santiagu Bernabéuu zaslužil več priložnosti.

Jesé: "Zaslužil sem si več pri Mouju"

"Vsi mislimo enako. Tisti, ki razume nogomet, ve, da sem si zaslužil več priložnosti pri Mouju (Mourinhu, op. a.). To so lahko videli vsi. Ampak to, da trener prve ekipe ni bil takšnega mnenja, ali da si je mislil kaj drugega, je nekaj povsem spoštovanja vrednega. V tem primeru je bil to Mourinho, zdaj ni več in bomo videli, kaj se bo zgodilo s tistim, ki bo prišel, in kaj si bo mislil on," je bil jasen Jesé.

Real mora rešiti tudi vprašanje tretjega vratarja Jesúsa Fernándeza, ki je bil v zadnji sezoni prav tako član članskega in B-moštva, a v klubu še ne vedo, če bo ostal na Bernabéuu. Bi pa lahko Real spet izgubil nekaj "canteranosov" − željo po odhodu je že izrazil Antonio Adán, medtem ko José María Callejón in Jesús čakata na prihod novega trenerja Carla Anccelottija, ki jima bo razkril svoje načrte.

Če prištejemo še Brazilca Casemira, slednji se je B-ekipi pridružil šele v zimskem prestopnem roku, ima Real v članski ekipi enajst svojih "šolarčkov" − vse štiri vratarje, Álvara Arbeloo, Carvajala, Nacha, Callejóna, Jeséja in Morato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.