Šport > Nogomet
17 ogledov

Real po vožnji s čolnom izgubil Pepeja

Ronaldo Galatasaray Real Madrid Istanbul Bospor Liga prvakov jahta čoln
1/15
Instagram
Nogometaši Reala Madrida mirno pričakujejo torkovo povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Galatasarayu. Ob prihodu v Istanbul o kakšnem vročem sprejemu ni bilo ne duha ne sluha, španski prvaki pa so se odpravili tudi na "glisiranje" po Bosporju. A v taboru kraljevega kluba le ni vse rožnato – za tekmo naj bi po treningu odpadel branilec Pepe.

Po treningu Real Madrida na stadionu Bešiktaša je postalo jasno, da branilec Pepe ne bo mogel nadomeščati kaznovanega Sergia Ramosa v osrčju obrambe belega baleta. Španski mediji poročajo, da je portugalski reprezentant trening zapustil po vsega nekaj minutah, zato je vse bolj verjetno, da bo José Mourinho od prve minute igral z obrambnim dvojcem Raphaël Varane-Raúl Albiol.

Madrid je v Istanbul sicer prinesel izjemen rezultat s prve tekme (3:0), nogometaši pa so se v sproščenem vzdušju odpravili tudi na "glisiranje" po Bosporju, kar je prek Instagrama ovekovečil tudi prvi zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo.

Novice iz Realovega tabora bi lahko blagodejno vplivale na igralce Galatasaraya, ki so razočarali na prvi tekmi v španski prestolnici. Turki so sicer dan pred tekmo izvedeli, da Evropska nogometna zveza (Uefa) ne bo izbrisala rumenega kartona Buraku Yilmazu, ki ga je na Santiagu Bernabéuu neupravičeno dobil zaradi domnevnega simuliranja.

Terim igralcem: "Bog vam pogmagaj!"

Yilmaza bo trener Fatih Terim v prvi postavi bržkone zamenjal z Umutom Bulutom. Mediji poročajo, da bo Terim pred torkovo tekmo v slačilnici sporočil: "Bog vam pomagaj!" Turki upajo, da bodo z božjo pomočjo v prvih minutah stisnili beli balet, sanjajo pa o vodstvu z 2:0 ob polčasu.

Terim bo spet začel v igralnem sistemu 4-3-1-2, medtem ko igralcem ponavlja, da v peklu svojega stadiona še niso rekli zadnje besede. Selçuk Inan in Felipe Melo naj bi ob odsotnosti Xabija Alonsa igrala z več svobode.

"Z Ligo prvakov imam zelo poseben odnos, je trofeja, na katero sem moral čakati dolgo časa. Zabavno se je spet vrniti v Ligo prvakov. Prav posebno je poslušati njeno himno," je pred dvobojem za spletno stran Uefe (www.uefa.com) povedal napadalec Galatasaraya Didier Drogba.

"Našel sem klub z ambicijami in velikim projektom, čigar cilj je zmagati v Ligi prvakov  To je zame velik izziv. Želim biti del te avanture in tega izziva. Želim ponovno občutiti strast, ki sem jo doživel pri Marseillu," je še dodal reprezentant Slonokoščene obale.

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Torek ob 20.45:
Galatasaray - Real Madrid /0:3/

Verjetni prvi postavi

Galatasaray: Muslera; Eboué, Kaya, Amrabat, Riera; Melo, Altintop, Sneijder, Inan; Bulut, Drogba.

Real Madrid: López; Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrão; Khedira, Modrić; Di María, Özil, Ronaldo; Benzema.

Sodnik: Stéphane Lannoy (Francija).

Torek ob 20.45:
Borussia Dortmund - Málaga /0:0/

Verjetni prvi postavi

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Bender; Grosskreutz, Götze, Reus; Lewandowski.

Málaga: Caballero; Gámez, Lugano, Demichelis; Toulalan, Camacho; Joaquín, Baptista, Isco; Saviola.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska).

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.