Šport > Nogomet
12 ogledov

Real pokazal zanimanje za igralce Dinama

Cristiano Ronaldo Reuters
Legendarni hrvaški nogometaš Davor Šuker je po zmagi Reala v Zagrebu hrvaškim medijem zaupal, da je kraljevi klub pokazal zanimanje za nekatere igralce hrvaškega prvaka. Med tem pri Interju še ne razmišljajo o menjavi trenerja.

Hrvaški mediji so po junaški predstavi Dinama proti Realu v prvem kolu Lige prvakov navdušeni kot že dolgo ne. Pravzaprav bi naključni obiskovalec mnogih hrvaških spletnih strani za trenutek celo pomislil, da so hrvaški prvaki senzacionalno premagali kraljevi klub. A Cristiano Ronaldo in soigralci niso dovolili presenečenja in se v špansko prestolnico vrnili z zmago v žepu. Hrvaški mediji imajo veliko dela predvsem z izjavo odličnega Portugalca: "Mogoče so nekateri ljudje ljubosumni, ker sem bogat, lep in fantastičen nogometaš!" Ronaldo je po tekmi za kamero hrvaške televizije tudi pokazal okrvavljen gleženj po startu Jerka Leka, ki tako kot njegovi soigralci večino tekme ni izbiral sredstev, s katerimi so zaustavljali Špance. "To je sramota. Marcelo pa je dobil rdeči karton. Upam, da nam ta sodnik ne bo več sodil. Ne razumem. Žalosten sem, ker sodniki ne ščitijo tehnično podkovanih igralcev," je med drugim dejal razočrani CR7. "Bilo je zanimivo gledati Real in vse velike zvezde, ki so zavlačevale z igro," pa je dejal Leko.

Kljub porazu je Dinamo prikazal zelo solidno predstavo. Pravih priložnosti so imeli sicer zelo malo, pomanjkanje kvalitete pa so nadomestili z izjemno borbenostjo. Gledalci na Maksimirju so imeli kaj videti. Kot je po srečanju dejal legendarni Davor Šuker, ki si je srečanje ogledal v svečani loži, so bili realovci navdušeni nad nekaterimi igralci Dinama: "Predsednik Florentino Perez je obljubil, da bo naslednjo sezono prišel na križarjenje v našo državo. Zelo so bili zadovoljni. Bili so zelo zadovoljni z atmosfero in tudi sprejemom. Pokazali so zanimanje za nekatere igralce Dinama, toda ne smem vam razkriti za katere." Vsekakor so tekme Lige prvakov izjemna priložnost za nadarjene nogometaše Dinama, da nase opozorijo tudi širšo evropsko javnost.

Navijači Reala z grbom Hajduka

Ne glede na poraz so pri Dinamu s prvo tekmo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju po 12 letih lahko zadovoljni. V Zagrebu imajo nogometaši Dinama znova zvezdniški status, o njihovi junaški igri pa pišejo praktično vsi evropski mediji. Za nameček pa so se s športnim navijanjem izkazali tudi zagrebški navijači. Razen skandiranja "Leo Messi", s katerim so iz tira poskušali vreči Ronalda, so celotno srečanje športno navijali za svoje ljubljence. Z vzornim navijanjem so se izkazali tudi maloštevilni gostujoči navijači, ki se jih je na Maksimirju zbralo okoli tristo. So pa Realovi privrženci v znak domnevnega prijateljstva z gorečim rivalom Dinama, Hajdukom, na svoji tribuni razvili belo zastavo z grbom splitskega ponosa.

Gasperini (za zdaj) ostaja

Največje presenečenje v 1. kolu so najverjetneje pripravili nogometaši turškega Trabzonsporja, ki so na kultnem San Siru prišli do minimalne zmage pri Interju. Za rdeče-črne je bil to že tretji zaporedni poraz (Milan, Palermo) in marsikdo bi pomislil, da bi bil lahko tudi usoden za trenerja Giana Piera Gasperinija, ki je sicer velikana iz prestolnice Lombardije prevzel šele pred sezono. No, predsednik Interja Massimo Moratti očitno še zaupa 53-letnemu strokovnjaku, saj je za italijanske medije potrdil, da vsaj za zdaj še ne razmišlja o zamenjavi na mestu trenerja. "Če bomo začeli na stvari gledati iz takšnega zornega kota, potem bo nemogoče, da bodo trener in igralci lahko opravljali svoje delo. Dajmo jim čas," je za uradno spletno stran Interja dejal Moratti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.