Šport > Nogomet
24 ogledov

Real ponižan: šov Barçe za 5:0!

Xavi
1/45
Žurnal24 main
Real je pred 13. kolom, pred El Clásicom, deloval tako superiorno. Sledil je hladen tuš! Barcelona jih je nadigrala, ponižala. Bilo je 5:0! Lahko bi bilo 8:0. Na koncu še grd prekršek nad Messijem.
Nemočna Ronaldo in Mourinho ter ekstaza nogometašev Barcelonepoglejte v galeriji!

Velika zmaga Barcelone! Gremo od začetka. Dva zadetka, pet rumenih kartonov, vratnica, dinamičen nogomet in nekaj prerivanja. Prvi polčas je ponudil vse, kar smo želeli od največjega derbija na svetu. Barcelona je prva prevzela pobudo in v peti minuti je Lionel Messi zadel vratnico. Iker Casillas je prvič klonil že v 10. minuti. Andres Iniesta je podal v globino (ni bilo prepovedanega položaja) in Xavi je žogo dobil meter pred vratarjem Reala, ki ga z lobom ni bilo težko premagati. Osem minut kasneje je bilo že 2:0. Na levem boku je preigraval David Villa. Žogo je poslal v kazenski prostor. Casillasu je ušla prek rok in tako jo je povsem sam tri metre pred golom dobil Pedro. Ni mu bilo težko zadeti. Kljub vodstvu se je pritisk domačih nadaljeval, gostje pa so bili vse bolj živčni. Tako je v 31. minuti trener Pep Guardiola dobil žogo v avtu, a je ni podal Cristianu Ronaldu, temveč jo vrgel stran. Portugalec je tekmečevega trenerja odrinil. Sledilo je prerivanje vseh na zelenici. Na pomoč svojemu trenerju je pritekel tudi Victor Valdes. Sodnik je pokazal karton Valdesu in Ronaldu. V zadnjih 15 minutah je bolje zaigral Real in bil vse bolj nevaren. A gola ni bilo in José Mourinho je vse bolj nemočno gledal s trenerske klopi. Polčas se je končal s kartonom Messiju, potem ko je teatralno padel po prekršku Carvalha. Ta je ušel kartonu.

Mislili smo, da bo Real v drugem delu igre zaigral povsem drugače. Motili smo se! Že v 48. minuti bi bilo lahko 3:0, ko je po strelu Messija povsem sam na levem boku žogo dobil Villa, a je streljal v zunanji del mreže Casillasovega gola. Minuto kasneje je bila žoga v Realovem golu, a po prekršku in sodnik ga ni priznal. Pritisk Barcelone pa še kar ni pojenjal. V 52. minuti se je na desnem boku sam znašel Xavi, Casillas je bil premagan, a je vezist Kataloncev zastreljal kot Villa nekaj minut prej. Kdor ne da, dobi? Tokrat ne! Messi je v 55. minuti podal globoko, Villa je bil na meji prepovedanega položaja, a stranski sodnik ni dvignil zastavice in David je lahko zadel za 3:0. Dve minuti kasneje je bilo vsega konec: Messi je še enkrat našel Villo in ta je za 4:0 z 20 metrov žogo poslal Casillasu med nogama. Nou Camp je bil v ekstazi, Mourinho je zrl v prazno. Zadnjih 25 minut se je Barcelona le še poigravala, kot mačka z mišjo – kratke podaje in Real sploh ni prišel do priložnosti za gol. Žebelj v krsto Reala sta v 91. minuti zabila rezervista Bojan s podajo in Jeffren z golom. Končnih 5:0 je minilo v senci grobega prekrška Sergia Ramosa nad Messijem, ki je obležal na tleh (po nekaj minutah je le vstal). Ramos je še odrinil Charlesa Puyola in zasluženo dobil rdeči karton. Realovci so se lahko le še skrili v slačilnici, rajanje Barcelone še traja. Katalonci so novi vodilni v Primeri.

Primera division, 13. kolo, Barcelona, Camp Nou, El Clásico:

Barcelona : Real Madrid 5:0
Xavi (10), Pedro (18), Villa (55, 57), Jeffren (91)

Kartoni: Valdes, Villa, Messi, Puyol, Xavi; Ronaldo, Pepe, Carvalho, Casillas, Ramos (rdeči karton)

Lestvica: 1. Barcelona 34 točk, 2. Real Madrid 32, 3. Villareal 27, 4. Espanyol 25, 5. Valencia 24, 6. Mallorca 21, 7. Atletico Madrid 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.