Šport > Nogomet
53 ogledov

Real poskuša odgnati Man Utd

sergio ramos EPA
Real Madrid je v upanju, da bi Manchester United odvrnil od nakupa, ceno Sergia Ramosa zvišal na vrtoglavih 90 milijonov evrov.

V Madridu so vse bolj zaskrbljeni, da bo Sergio Ramos v naslednjih tednih prestopil k Manchester Unitedu, zato so se odločili za skrajen ukrep.

Rdeči vragi so Realu posredovali ponudbo v višini 50 milijonov evrov, potem ko so v javnost prišle informacije, da je nogometaš kraljevega kluba na bojni nogi s predsednikom Florentinom Pérezom.

Ramos naj bi bil s strani vodstva deležen podobnega tretmaja kot Iker Casillas, za novim klubom pa ga žene tudi zajetna povišica, saj bi njegova letna plača s šestih narasla na 12 milijonov evrov. United je branilcu obljubil 55 milijonov - v prvi sezoni na Old Traffordu bi zaslužil 12, nato pa vsako leto pol milijona manj.

sergio ramos iker casillas | Avtor: EPA EPA
Španski reprezentant, ki je od Reala zahteval, da preuči ponudbe za njegov prestop, je zatrdil, da razlogi niso finančni, nastalo situacijo pa je poskušal sanirati Pérez, ki je nogometašu obljubil, da bodo podrobnosti nove pogodbe uredili pred začetkom predsezonskih priprav v Avstraliji in na Kitajskem.

Namigovanja, da naj bi Ramos odigral ključno vlogo pri prestopu Davida de Gee, so se izkazala za napačna, saj ne Real ne United ne bosta pristala na kompenzacijo, poroča AS. United naj bi kraljevemu klubu sporočil, da De Gea ''ni naprodaj'', pa čeprav s tem tvega, da bo vratar prihodnje leto iz gledališča sanj odkorakal kot prost nogometaš.

Po prvotnih ocenah je Ramos vreden približno 70 milijonov, Pérez pa je že aktiviral svojo podjetniško žilico in ceno nogometaša dvignil za dodatnih 20 ''milijončkov''. S tem bi postal daleč najdražji branilec v zgodovini - prestop Davida Luiza iz Chelseaja v PSG je stal 49 milijonov, Thiaga Silve, ki ga je prav tako kupil francoski velikan, pa 40 milijonov. Pred tem je bil najdražji prestop Ria Ferdinanda iz Leedsa v Manchester (46 milijonov), pregrešno draga pa sta bila še Lilian Thuram (33 milijonov) in Pepe (30 milijonov).

Pérez upa, da bo v primeru branilčevega odhoda, ki mu Real nasprotuje, vsaj mastno zaslužil. Famozni predsednik si želi v klub pripeljati novega galaktika, najbolj se mu dopade Sergio Agüero. Za podpis z argentinskim zvezdnikom bi potreboval zajetno finančno injekcijo, podobno kot za nakup Garetha Bala (Gonzalo Higuaín + Mesut Özil) in Jamesa Rodrígueza (Ángel di María).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.