Šport > Nogomet
2 ogledov

Real pred El Clasicom nabrušen

etoo_valencia_ai Žurnal24 main
Real iz Madrida (38 točk) je pred domačimi gledalci odpravil Osasuno z 2:0 in na lestvici ohranil štiri točke naskoka pred Barcelono. Četrti Villarreal (31) je slavil na gostovanju pri Getafeju s 3:1.
 

Španija, 16. kolo

Espanyol : Levante 1:0
Valnecia : Barcelona 0:3
Deportivo : Zaragoza 1:1
Getafe : Villarreal 1:3
Mallorca : Athletic B. 0:0
Betis : Almeria 3:1
Murcia :R. Santander 2:1
Valladolid : Sevilla 0:0
Recreativo H.: Atletico M. 0:0
Real M. : Osasuna 2:0

Nogometaši Reala so na srečanju z gosti iz Pamplone v vodstvo prišli v 16. minuti, ko je zadel Ruud van Nistelrooy . V nadaljevanju prvega polčasa so zapretili tudi nogometaši Osasune , ki so bili dvakrat blizu izenačenju, ko je Jaroslav Plašil podal s prostega strela v kazenski prostor belega baleta, a sta bila Hector Font in Dady premalo zbrana. Po odmoru je za varovance Bernda Schusterja, ki bodo prihodnjo nedeljo ob 19.00 gostovali na Camp Nou pri Barceloni, zadel Wesley Sneijder . Nizozemec je gol dosegel v 76. minuti.

Villarreal se počasi pobira iz krize, saj je po dveh zaporednih porazih oziroma treh tekmah brez zmage tokrat premagal Getafe . Dvakrat je za rumeno podmornico zadel Nihat Kahveci. Tretji na prvenstveni razpredelnici Atletico Madrid (31) je na gostovanju v Huelvi osvojil le točko na tekmi z Recreativom (0:0). Najboljša posameznika srečanja sta bila vratarja Christian Abbiati (Atletico) in Stefano Sorrentino (Recreativo), ki sta navduševala z lepimi obrambami. Z enakim izidom, kot je slavil Villarreal, pa je do druge zaporedne zmage prišel tudi Betis , ki je ugnal Almerio . Pri Andaluzijcih, za katere je Mariano Pavone zabil dva gola, je Branko Ilič odigral 59 minut srečanja. Gostje so večji del srečanja odigrali le z devetimi igralci, slovenski reprezentant Ilič pa je na tekmi prejel rumeni karton. Na lestvici je tik za vodilno četverico Espanyol , ki je z zmago nad Levantejem (1:0) prišel do 30-ih točk.

Ruud van Nistelrooy je zadel za zmago Reala. © Action Images

 

Nogometaši Barcelone so že v soboto v 16. kolu Primere Division na Mestalli premagali Valencio s 3:0. Z dvema zadetkoma je blestel povratnik Samuel Eto'o . V prvem polčasu je na zelenici prevladovala Barcelona, ki je ob polčasu vodila z 2:0. Oba zadetka za Katalonce je v 13. in 27. minuti dosegel kamerunski napadalec Eto'o. Prvega po podaji Messija, drugega pa po hitri akciji Xavija in mladega argentinskega napadalca Messija. Po odmoru je po lepi podaji Giovanija dos Santosa z leve strani zmago gostov potrdil Eidur Gudjohnsen , ki je zadel prazno mrežo. Za varovance Franka Rijkaarda , pri katerih bo Lionel Messi manjkal mesec dni zaradi poškodbe mišice ter tako izpustil tudi El Clasico, je to šele druga zmaga na gostovanju v letošnji sezoni. Pred tem so ugnali le zadnje uvrščeni Levante. V veliki krizi pa je Valencia, ki že na šesti zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih ni dosegla zadetka. Po tekmi so domači navijači z belimi robčki mahali v slovo Ronaldu Koemanu. Bo že drugič v sezoni prišlo do menjave na čelu kluba z Mestalle?

Po tekmi so stratega Barcelone Franka Rijkaarda prevevali mešani občutki: "Jasno je, da je Eto'o zelo pomembnem člen našega moštva. Vesel sem, da se je vrnil in nam pomagal do pomembne zmage. Treba mu je čestitati za igro na visokem nivoju. Po drugi strani pa sem precej razočaran zaradi poškodbe Messija, ki je naš ključni igralec. To je velika izguba tako za igralca kot celotno moštvo. Upam, da se nam čim prej spet pridruži."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.