Šport > Nogomet
26 ogledov

Real prispel: "Da bi se govorilo le o naših zmagah!"

Krunoslav Jurčić na novinarski konferenci v Belgiji
1/5
EPA
Trener zagrebškega Dinama Krunoslav Jurčić pred sredino tekmo z Real Madridom v Ligi prvakov pogumno napoveduje igro na zmago. Še več – ko so ga vprašali o nervozi pred velikim spektaklom, je hladno odvrnil: "Nervoza? Enako sem nervozen kot takrat, ko sem se z Istro boril za obstanek!" Realovci so že prispeli v hrvaško prestolnico, kjer pa pred tekmo ne bodo opravili uradnega treninga.

Krunoslav Jurčić ni zastonj "Mourinho iz Grud". Hrvaški trener Dinama Zagreb bo sicer na sredini tekmi Lige prvakov proti Real Madridu ostal brez neposrednega obračuna z vzornikom Joséjem Mourinhom, ki bo tekmo gledal iz hotela Esplanade v centru mesta, je pa na novinarski konferenci poskrbel za to, da je bil Portugalčev duh vsaj delno prisoten:

"Ne grem izgubiti. Tudi na tej tekmi grem na zmago. Mislim, da naša zmaga ne bi bila presenečenje," je med drugim dejal Jurčić, na koncu 90. let član ekipe modrih (takrat Croatia), ki je nazadnje nastopala med elito. "Nogomet doživljam drugače. Enako sem nervozen kot takrat, ko sem vodil Istro v boju za obstanek!" je še odgovoril na vprašanje, če bo to največja tekma v njegovi trenerski karieri.

Karanka: "Da bi se govorilo le o naših zmagah!"

Mourinha je na novinarski konferenci pred tekmo spet nadomeščal njegov "klon" Aitor Karanka, ki si je zaželel, da se mu v novi sezoni ne bo potrebno pogovarjati o sodniških napakah. Seveda je zgolj naključje, da je bila Realu na zadnji ligaški tekmi proti Getafeju dosojena enajstmetrovka po prekršku izven kazenskega prostora.

"Pred začetkom (tekmovanja, op. a.) se ni potrebno pritoževati nad ničemer. Na zadnji tekmi smo videli, da se je zgodila napaka v našo korist, to smo videli po 30 sekundah. Želimo, da bi se govorilo le o zmagah naše ekipe in o ničemer drugem," je v prostorih stadiona Maksimir povedal Karanka, ki ni želel potrditi, če bo Real igral z najmočnejšo postavo. Pred mediji je v Zagrebu govoril tudi Xabi Alonso:

"Bolj smo spoznali Dinamo, analizirali smo kako igra, različne variante. Prvenstvo so začeli dobro in že nekaj let so brez Lige prvakov. Mislim, da je prihod Madrida še večja motivacija zanje. Pričakujemo težko tekmo," je povedal vezist Španije. "La Liga in Liga prvakov sta najpomembnejši tekmovanji. Meni manjka še državni naslov, ki ga navijači prav tako že nestrpno pričakujejo, toda še bolj si želijo Lige prvakov. Tu ni izbire."

Kaká odpadel za Maksimir

Za gostovanje v Zagrebu je pred odhodom iz Madrida odpadel Brazilec Kaká, ki si ni opomogel po udarcu na zadnji ligaški tekmi proti Getafeju (4:2). Na Mourinhov seznam se tako vračata Lass Diarra in Sami Khedira. Poleg nogometnega spektakla bo v Zagrebu že dan prej na sporedu - atletski. Na Hanžekovićevem memorialu bo nastopil jamajški sprinterski bog Usain Bolt, sicer velik navijač Reala. Ni še jasno, če si bo Jamajčan ogledal tudi sredino tekmo na Maksimirju, španski mediji pa medtem poročajo, da si bo miting (in Bolta) prišel ogledat tudi Realov predsednik Florentino Perez.

 

Rdeči dresi - razlog za skrb?

Gostujoči zvezdniki bodo v Zagrebu nosili redko uporabljene rdeče drese, ki v zgodovini kluba niso prinašali sreče. V sezoni 1970-71 je Real proti Cardiffu izgubil (0:1), brez gola pa ostal tudi na dveh naslednjih tekmah v rdečem (proti PSV in Dinamu Kijev, obakrat 0:0). Lov za desetim naslovom v Ligi prvakov bodo Madridčani tako začeli z barvo dresov, v kateri še nikoli niso zabili niti enega samega gola.

Liga prvakov, 1. kolo, sreda (ob 20.45):

Skupina A

Manchester City – Napoli
Villarreal – Bayern München

Skupina B

Inter Milan – Trabzonspor
Lille – CSKA Moskva

Skupina C

Basel – Otelul Galati
Benfica – Manchester United

Skupina D

Ajax Amsterdam – Olympique Lyon
Dinamo Zagreb – Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.