Šport > Nogomet
73 ogledov

Real proti Bayernu brez zvezdnika

Real, Manchester City, Gareth Bale EPA
Na jutrišnji tekmi lige prvakov med Realom in Bayernom bo manjkal Gareth Bale. Pri Münchenčanih še čakajo na odločitev glede Roberta Lewandowskega.

Real Madrid na torkovi povratni tekmi četrtfinala lige prvakov proti Bayernu iz Münchna ne bo mogel računati na valižanskega zvezdnika Garetha Bala. Sedemindvajsetletnik je na prvi tekmi v bavarski prestolnici, ki jo je kraljevski klub iz Madrida dobil z 2:1, obnovil poškodbo gležnja.

Valižan je tudi vprašljiv za naslednjo tekmo španskega prvenstva, nedeljski el clasico, večni derbi s katalonskimi tekmeci iz Barcelone. Bale je zaradi poškodovanega desnega gležnja, v Londonu je zaradi težav z natrganimi vezmi šel pod kirurški nož, že manjkal tri mesece.

"Gareth je po poškodbi zelo garal, da bi se lahko znova pridružil moštvu. Ko se je vrnil, pa si je seveda zelo želel takoj zaigrati na zelenicah, zdaj pa mu ta majhna težavica preprečuje, da bi bil stoodstotno pripravljen. Upam, da ne gre za hujše težave in da se nam bo lahko že kmalu pridružil. Za tekmo z Bayernom še ne bo pripravljen, kajti ne želimo tvegati kakšne hujše poškodbe," je strateg galaktikov Zinadine Zidane predstavil zdravstveno stanje, povezano z Balom, ki je že izpustil sobotno prvenstveno zmago Reala s 3:2 proti Sportingu iz Gijona ter ga najverjetneje prav tako še ne bo v zasedbi, ki bo začela tekmo proti Barceloni.

Odločil bo Ancelotti

Pri Bayernu pa še čakajo na končno odločitev o igranju njihovega prvega golgeterja Roberta Lewandowskega. "Z ramo je precej boljše, vesel sem, da sem znova lahko treniral. Če vprašate mene, bi igral. Pravzaprav sem prepričan, da sem pripravljen," je pred tekmo dejal Poljak. Z njim se ne strinjajo zdravniki, ki pa so končno odločitev prepustili trenerju Carlu Ancelottiju.

Brez Lewandowskega bo lovljenje Realove prednosti vsekakor še precej težje, poljski napadalec je na 32 tekmah lige prvakov zabil 22 golov. Leta 2013, takrat še v dresu Borussie Dortmund, je sicer postal prvi nogometaš s štirimi zadetki na eni polfinalni tekmi najelitnejšega klubskega tekmovanja. Takrat je štirikrat zadel prav proti Realu.

"Je nenadomestljiv. Za takšnega igralca ni zamenjave. Če ne bo pripravljen, so Bayernove možnosti precej manjše," je prepričan nekdanji zvezdnik bavarskega kluba Lothar Matthäus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.