Šport > Nogomet
14 ogledov

Real s hat-trickom Cristiana prvič napel vse mišice

Ronaldo Real Madrid Sociedad Liga BBVA Španija prvenstvo
1/14
Reuters
Real Madrid je z eno najboljših predstav sezone (vsaj v prvem polčasu) na sobotni popoldanski tekmi odpihnil Real Sociedad (5:1). Hat-trick Cristiana Ronalda, spet blestel tudi Karim Benzema. Barcelona v nedeljo pri Betisu, Atlético na derbiju proti Villarrealu.

Igra ekipe Carla Ancelottija še vedno ni osvojila src navijačev Real Madrida, italijanski strateg pa je pred sobotno popoldansko tekmo z Real Sociedadom upal, da bo uspel vrste njegovega belega baleta povezati šele nedavno ozdraveli Xabi Alonso.

Nekdanji član "La Reala" je začel tekmo za trojico "BBC" – Cristianom Ronaldom, Karimom Benzemajem in Garethom Balom – prvi od treh mušketirjev in najboljši strelec kluba pa je že v osmi minuti stresel prečko Claudia Brava s silovitim strelom z roba kazenskega prostora.

Vsega konec po 26 minutah

Álvaro Arbeloa kot nadomestni levi bočni branilec ob odsotnosti poškodovanega Marcela ni imel nikakršnih težav z enim izmed igralcev sezone Antoinom Griezmannom, na drugi strani pa je Madrid hitro povedel. Benzema je z lepo diagonalno žogo našel Ronalda, Portugalec pa je iz zelo težkega položaja in tesnega kota zadel tik ob vratnici za 1:0.

Realovci so po enem najboljših uvodov v tekmo v letošnji sezoni kmalu podvojili vodstvo, ko se je Ronaldo v 18. minuti s podajo v sredino kazenskega prostora oddolžil Benzemaju, tolikokrat kritizirani Francoz pa je neubranljivo "iz prve" povišal na 2:0.

Bale zapravil priložnosti za "manito"

Glavni sodnik Juan Martínez Munuera je po nenamernem igranju z roko Markela Bergare dosodil še najstrožjo kazen v korist domačih, medtem ko so Baski zaman protestirali, da je Benzema na sredini igrišča podrl Mikela Gonzáleza. Zanesljivi izvajalec je bil Ronaldo in odločil tekmo že po manj kot 30 minutah igre. Zabavi bi se lahko v 31. minuti pridružil še Bale, a po izvrstni podaji nekdanjega londonskega soigralca Luke Modrića z levico zatresel le zunanji del mreže.

Benzema Modrić Real Madrid Sociedad Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Obrisi katastrofe gostov in San Sebastiána so bili še jasnejši v 36. minuti, ko je Bale lepo nastavil strel Samiju Khediri za nov zadetek v mreži nemočnega Brava. Valižan je imel z zadnjim strelom polčasa na glavi že petardo, a po podaji s strani znova meril za las mimo okvira gola.

Ronaldo zaključil svoj hat-trick

Drugi polčas so domači začeli bolj rezervirano, Sociedad je prevzel pobudo in po tem, ko sodnik le po čudežu ni pokazal na belo točko po prekršku Diega Lópeza nad Griezmannom, vratarja bi moral verjetno tudi izključiti, je mladi francoski reprezentant že v naslednji akciji znižal. Po dolgi žogi je elegantno lobal Lópeza za 1:4.

Griezmann je v 70. minuti znova pobegnil Pepeju in le za las zgrešil s strelom na drugo vratnico, slišati pa je bilo tudi nekaj žvižgov na račun v drugem polčasu precej površnega Madrida. Toda madridska publika je lahko spet slavila le šest minut kasneje, ko je Ronaldo zadel s prostim strelom na robu kazenskega prostora, po katerem je Bravo ostal nepremičen, četudi Portugalec ni zadel povsem ob vratnico.

Številčna podpora Casillasu

Benzema je zelenico deset minut pred koncem rednega dela zapustil ob delno celo stoječih ovacijah tribun, ki so še nekaj tednov nazaj zahtevale njegov odstrel. Predstava Madridčanov v obrambi je bila sicer znova daleč od idealne, navijači so nekajkrat negodovali ob posredovanjih Lópeza (veliko jih je prineslo plakate v podporo rezervistu Ikerju Casillasu), Griezmann pa bi lahko vsaj enkrat znižal izid.

López je s fantastično obrambo po strelu Carlosa Vele tekmo sicer zaključil kot junak, na drugi strani pa je ljubljenec občinstva, rezervist Álvaro Morata, z nekaj metrov grdo zapravil priložnost za šestico.

Španska liga, 13. kolo:

Osasuna : Almería 0:1 (0:1)
Rodri (18)

Granada : Málaga 3:1 (0:0)
El-Arabi (48, 59, 77); Juanmi (54) 

Real Madrid : Real Sociedad 5:1 (4:0)
Ronaldo (12, 26/11-m, 76), Benzema (18), Khedira (36); Griezmann (61)

Getafe : Elche 1:1 (1:0)
Leon (18); Boakye (61)

Athletic Bilbao : Levante 2:1 (0:1)
Rico (72), Aduriz (84); Barral (33)
RK: Aduriz (90/Athletic)

Ob 22.00:
Celta Vigo - Rayo Vallecano

Nedelja ob 12.00:
Espanyol - Sevilla

Ob 17.00:
Valencia - Valladolid

Ob 19.00:
Villarreal - Atlético Madrid

Ob 21.00:
Real Betis - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.