Šport > Nogomet
18 ogledov

Real se bo "do konca" boril za nastop Alonsa

Alonso Modrić Di Maria Ramos sodnik Bayern München Real Madrid Liga prvakov polf Reuters
Ena izmed najbolj srce parajočih podob polfinala Lige prvakov je bil prav gotovo obraz Xabija Alonsa, ki se je takoj po nespametnem drsečem startu v Münchnu zavedel, da ne bo smel igrati v finalu. Real Madrid napoveduje boj do zadnjega diha.

V boju za nastop enega ključnih nogometašev na sredini igrišča Real Madrida sicer ne hrabri nedavna poteza Evropske nogometne zveze (Uefa), ki nogometašu Valencie Pacu Alcácerju ni razveljavila nepravilno dosojenega rumenega kartona Damirja Skomine s prve tekme polfinala Evropske lige, tako da Alcácer ni smel nastopiti na četrtkovem dvoboju s Sevillo (3:1).

"Do konca se bomo borili za izbris kartona," je sporočilo, ki naj bi ga vodilnim v evropskem nogometu poslal Madrid, prenaša dnevnik AS. Klubske inštance bojda že delajo s polno paro, da bi Xabiju Alonsu po prekršku nad Bastianom Schweinsteigerjem, zaradi katerega je v prvem polčasu na Allianz Areni dobil rumeni karton iz žepa sodnika Pedra Proençe, vseeno omogočile nastop.

Disciplinski komite Uefe na čelu s predsednikom, Avstrijcem Thomasom Partlzom, nima španskih članov, dodajajo pri AS. Disciplinski komite bo moral odločiti, če Alonsa po zbranih dveh rumenih kartonih v izločilnih bojih čaka kazen tekme nenastopanja. Neusmiljeni so bili že v primeru Alcácerja, čeprav je Valencia predala jasne dokaze, da je nogometaša zrušil vratar Beto, Koprčan Skomina pa je rumeni karton pokazal mlademu španskemu reprezentantu.

Pravilo bolj nepravično od kartona

Madridski klub se bo skorajda zagotovo pritožil na odločitev disciplinskega komiteja, naslednja inštanca je pritožbena komisija, pri kateri je vidna osebnost nekdanji predsednik španske lige Pedro Tomás, v slogu "borbe do konca" pa gre lahko Real tudi na športno razsodišče v Lozani (TAS).

"Bolj nepravično je pravilo kot sam karton," je po tekmi svoj start obžaloval Alonso, ki je govoril tudi s sodniškim delegatom in nekdanjim najboljšim delilcem pravice Pierluigijem Collino. Liga prvakov, Evropska liga in evropska prvenstva namreč še niso del sprememb, ki bodo veljale že na letošnjem mundialu – da se igralcu v polfinalu, če tja pride "čist", izbrišejo kartoni, ki mu nato ne morejo preprečiti nastopa v finalu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.