Šport > Nogomet
13 ogledov

Real še pred Barço, a za Levantejem

Levante - Real Sociedad
1/7
EPA
Real je gostil Villarreal in delo opravil že v prvem polčasu - 3:0. Barcelona je na prvi tekmi 10. kola z minimalnih 1:0 premagala Granado. Na rekordni 392. ligaški tekmi je pravi evrogol iz prostega strela zabil Xavi Hernández. Levante je na domači tekmi proti Realu Sociedadu zaostajal, a v sodnikovem podaljšku prišel do nove zmage ter še drugič v 102-letni zgodovini kluba prevzel vodstvo na lestvici (3:2).

Real je svoji zbirki zmag dodal še peto zapored (3:0), v tej seriji pa je kraljevi klub zabil kar 21 golov. Zadnja žrtev Joséja Mourinha je bil Villarreal, ki se je zato znašel v kaši oziroma šele na 18. mestu lestvice. To pa madridskih zvezdnikov jasno ne zanima. Karim Benzema je mrežo gostov načel v šesti minuti, le pet minut kasneje je zabil še Kaká, po dobre pol ure igre pa še Angel Di Maria.

"Teden se je začel slabo. Madridčani in Nemadridčani smo se soočili z zastoji, jaz še posebej, saj me je (José) Mourinho kaznoval zaradi poznega prihoda na trening. Prilagam dokaze!!!" je v šaljivem tonu pred tekmo na svojem Facebook profilu zapisal Iker Casillas. Skupaj s Cristianom Ronaldom, Karimom Benzemajem, Alvarom Arbeloo, Kakájem, Ricardom Carvalhem in ostalimi je na trening v Valdebebas prišel z več kot 45-minutno zamudo, kazen Joséja Mourinha pa je bila hitra. Nič čudnega, saj je bil večno natančni Portugalec eden redkih, ki je prišel pravočasno.

Pogumni Levante se ne da: spet prvi!

Koliko časa bo še trajala pravljica Levanteja? Vsaj še en teden, potem ko je skromni klub iz Valencie v sodnikovem podaljšku premagal Real Sociedad in spet prehitel Barcelono na vrhu lestvice, še drugič v 102-letni zgodovini kluba, potem ko jim je enak podvig uspel že v prejšnjem kolu. Gostje iz Baskije so povedli že v četrti minuti, ko je zadel Daniel Estrada, to pa je bil tudi edini gol prvega polčasa. Devet minut po začetku nadaljevanja je izenačil Nano, le nekaj več kot pet minut kasneje pa je Valdo zabil za prvo vodstvo na tekmi. Vse je že kazalo, da je gol Iniga Martineza dokončno pokončal domače upe po zmagi v 86. minuti, a kot vedno so imeli modro-rdeči pripravljen odgovor: Rubén Suárez je s fantastičnim prostim strelom globoko v sodnikovem podaljšku poskrbel za novo "fiesto" na stadionu Ciutat de Valencia.

Rekordni Xavi zabil evrogol na rekordnem nastopu

Barcelonin kapetan Xavi Hernández je na rekordni 392. ligaški tekmi za klub odločil tekmo pri Granadi in Katalonce s tekmo več poslal na vrh lestvice. Rekordni nastop, s katerim je prehitel klubsko legendo Miguelija, je Xavi olepšal še z izvrstnim golom iz prostega strela, ki je varovancem Josepa Guardiole prinesel novo gostujočo zmago.

V prvo postavo je Guardiola prvič uvrstil tudi mladega krilnega napadalca Isaaca Cuenco (20 let), medtem ko je Lionel Messi že drugo tekmo zapored streljal s praznimi naboji. Barcelona je tekmo zaključila tudi z zdaj že obvezno poškodbo – Pedro Rodríguez je nerodno padel in si poškodoval gleženj, poškodba pa bi lahko bila tudi hujše narave. Kasneje se je izkazalo, da gre le za malce resnejši zvin, zaradi katerega naj bi bil Pedro odsoten okrog dveh tednov.

Yaya Touré: "Pepova vrata so bila vedno zaprta"

Lionel Messi je po briljantni predstavi Sevillinega vratarja Javija Varasa v prejšnjem kolu ostal pri desetih ligaških golih, prav vse pa je zabil na domačem Camp Nouu. Gostovanje pri novem prvoligašu bo kot nalašč za Argentinca, ki bo skupaj s trenerjem Josepom Guardiolo iskal hiter odgovor po nepričakovani delitvi točk proti Andaluzijcem. Uvod v tekmo je obarval nekdanji nogometaš Barcelone Yaya Toure, ki z Manchester Cityjem trenutno vodi v angleški Premier League, z Otoka pa se je spomnil na svoj čuden odnos s trenerjem Guardiolo.

"Želel sem ostati pri Barçi in tudi bi, če bi mi Guardiola to rekel, ampak njegova vrata so bila vedno zaprta," je povedal Touré. Po Zlatanu Ibrahimoviću, ki je Katalonijo zapustil po eni sezoni, je Touré zdaj že drugi igralec, ki je Guardiolo obtožil popolne ignorance. "V zadnjem letu nisem govoril z njim. Ni bilo komunikacije," je še pristavil mlajši od bratov Touré.

Španska liga, 10. kolo:

Granada : Barcelona 0:1 (0:1)
Xavi (33)
RK: Romero (53), Benitez (90/oba Granada)

Sevilla : Racing Santander 2:2 (1:0)
Del Moral (47, 90); Nahuelpan (62), Bustara (69)

Getafe : Osasuna 2:2 (0:1)
Güiza (62, 76); Ibrahima (7, 66)

Levante : Real Sociedad 3:2 (0:1)
Nano (56), Valdo (61), Suárez (90); Estrada (4), Martinez (86)
RK: Garcia (90/Levante)

Rayo Vallecano : Málaga 2:0 (1:0)
Botelho (7), Tamudo (69)
RK: Eliseu (37/Málaga)

Zaragoza : Valencia 0:1 (0:0)
Alba (82)

Mallorca : Sporting Gijón 1:2 (1:0)
Castro (16); Bilić (49), Victor (65, a. g.)

Real Madrid – Villarreal 3:0 (3:0)
Benzema (6), Kaka (11), Di Maria (31)

Espanyol : Real Betis 1:0 (0:0)
Pandiani (74)

Athletic Bilbao : Atlético Madrid 3:0 (0:0)
Llorente (68, 71), Toquero (75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.