Šport > Nogomet
11 ogledov

Real si je privoščil poraz

Kaka (v sredini) in Sergio
1/17
Žurnal24 main
Real Madrid je v osmini finala španskega kraljevega pokala izgubil pri Levanteju, a zanesljivo napredoval. V njegovi družbi je tudi Atletico. Barcelona je na vročem gostovanju pri Athleticu Bilbau iztržila 1:1.

Higuain na operacijo
Težave s hrbtom argentinskega napadalca Gonzala Higuaina, ki brca za Real Madrid, so tako hude, da mora na operacijo. 23-letnik bo tako z zelenic odsoten vsaj še dva meseca.

Čeprav je Real Madrid izgubil pri Levanteju z 0:2, se je zaradi izdatne zmage na prvi tekmi (8:0) uvrstil v četrtfinale španskega kraljevega pokala. To je uspelo tudi njegovemu mestnemu tekmecu Atleticu, ki je remiziral z Espanyolom, a napredoval zaradi zmage z 1:0 na prvi tekmi.

"Za takšne tekme se je vedno težko motivirati, vendar ne morem biti kritičen do svojih igralcev, saj so pokazali pravi odnos. Levante se je dobro boril in zaslužil zmago,“ je dejal Jose Mourinho Marci in izrazil zadovoljstvo, ker Kaka, ki je vstopil s klopi, po tekmi ni imel težav s kolenom: "Gotovo bo igral na naslednji tekmi z Villarrealom. Občinstvo na Bernabeuu bo še enkrat videlo, zakaj je eden od najboljših igralcev.“

Četrtfinale: madridski derbi in izpad Reala?
Še pomnite skrivne zapiske Joséja Mourinha? Po njegovih izračunih z začetka sezone, bo četrtfinale zadnja postaja za Real Madrid. Beli balet za vstop v polfinale pokala čaka madridski derbi z Atléticom. Ostali pari: Villarreal-Sevilla, Barcelona-Betis, Almeria-Deportivo.

S premiernim golom francoskega branilca Erica Abidala so si nogometaši Barcelone na povratni tekmi osmine finala španskega pokala priigrali veliko prednost, a izenačenje Fernanda Llorenteja je poskrbelo za napet zaključek. Katalonci so kljub vsemu zdržali nalet Athletic Bilbaa in se veselili napredovanja, saj jim je po remiju brez golov na prvi tekmi zadostoval remi z goli na stadionu San Mames. NE SPREGLEJTE GALERIJE

Ob nerazpoloženem napadu Blaugrane je gostom na pomoč priskočil najbolj nepričakovani junak – Francoz Abidal namreč po prihodu iz Lyona leta 2007 še ni zabil na uradni tekmi svojega kluba. Negativna tradicija je pred časom celo spodbudila enega izmed katalonskih medijev, ki je začel s kampanjo na Facebooku. Slednja je združila vse navijače, ki so "želeli videti prvi gol Abidala v dresu Barçe". Francoz je po akciji Xavija Hernandéza in podaji Lionela Messija vendarle poskrbel, da za svoj prvi gol v Španiji ne bo potreboval enajstmetrovke. Ibrahim Afellay je v 89. minuti zamenjal zapravljivega Davida Villo in debitiral v dresu svojega novega kluba.

Malaga, za katero je tokrat debitiral Argentinec Martin Demichelis, ki se je pred dnevi iz Bayerna preselil na Iberski polotok, je iskala zmago z dvema goloma prednosti, kar bi ji prineslo napredovanje v četrtfinale španskega kraljevega pokala. To ji ni uspelo. Če so se varovanci Manuela Pellegrinija dobro borili v prvem polčasu, pa so topovi Seville udarili v drugem. Za zmago (3:0) Andaluzijcev so poskrbeli Romaric in Luis Fabiano ter Argentinec Diego Perotti, ki so vsak po enkrat premagali vratarja Malage Sergia Asenja. Sevilla tako še vedno živi na bojni fronti, imenovani kraljevi pokal.

Napredovanja se veselijo tudi nogometaši Villarreala. V obračunu prvoligašev so na svojem El Madrigalu izločili Valencio. Pot do četrtfinala pa je bila vse prej kot lahka. Netopirji so namreč po prvem polčasu že vodili z 2:0 in bili z eno nogo že v četrtfinalu. Nogometaši Villarreala so v drugem polčasu le zaigrali boljše in že do 49. minute izenačili izid ter ga nato do konca srečanja spreobrnili v svojo korist (4:2).

Španski kraljevi pokal, osmina finala:

Malaga : Sevilla* 0:3 (0:0) /3:5/
Romaric (51), Perotti (65), Fabiano (89)

Deportivo La Coruna* : Cordoba 3:1** /1:1/
Adrian (90/11-m, 102, 120/11-m); Arteaga (87)
** - po podaljšku

Athletic Bilbao : Barcelona* 1:1 (0:0) /0:0/
Llorente (85); Abidal (75)

Villarreal* : Valencia 4:2 (0:2) /0:0/
Cazorla (47), Rossi (49/11-m, 90), Ruben (63); Banega (5), Soldado (23)

Getafe : Real Betis* 1:3 (0:0) /2:1/
Casquero (90); Molina (56), Martin (72, 90)

Mallorca : Almeria* 3:4 (0:4) /3:4/
Cavenaghi (70, 77), Pereira (76); Piatti (1, 42), Ortiz (3, 34)
RK: Vargas (83/Almeria)

Espanyol : Atletico Madrid* 1:1 (0:1) /0:1/
Garcia (90); Agüero (25)

Levante : Real Madrid* 2:0 (0:0) /0:8/
Munoz (62, 11-m), Sergio (86)

*ekipe z zvezdico so napredovale v četrtfinale
/v poševnicah je izid s prvih tekem/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.