Šport > Nogomet
15 ogledov

Real spet ribari v Bundesligi: lovi Poljaka

Piszczek Borussia Dortmund Nemčija nemška liga EPA
Iskanje novih okrepitev se je pri Realu Madridu začelo že dolgo pred zaključkom sezone. Želje trenerja Joséja Mourinha so po premiernem naslovu španskega prvaka jasne – okrepiti desni bok obrambe. Tarča: Poljak Łukasz Piszczek iz Borussie Dortmund.

Televizija La Sexta je v ponedeljek poročala, da je Real Madrid začel pogajanja za prestop Poljaka Łukasza Piszczeka. Šestindvajsetletni desni bočni branilec Borussie Dortmund bi kraljevi klub lahko stal približno deset milijonov evrov.

Trener José Mourinho si želi po pisanju časnika As okrepiti desni bok, kjer Álvaro Arbeloa ob nevidnem Hamitu Altintopu celo sezono ni imel prave konkurence. "Piszczek bi se perfektno skladal s profilom desnega bočnega branilca. Poljak je hiter nogometaš, agresiven, močan v zračnih dvobojih (meri 1,86 metra) in z jasnimi napadalnimi tendencami," pišejo pri Asu.

Španski mediji še opozarjajo, da ima Piszczek tudi svoje pomanjkljivosti, saj je desni bočni branilec postal po sili razmer. Nekoč je bil namreč vezist, če pa bi se pridružil Realu, bi moči spet združil z nekdanjim soigralcem Nurijem Sahinom, ki ga sicer povezujejo z odhodom v Turčijo. Dobro (ali slabo) reklamo za končni prestop bi si Piszczek lahko naredil že na prihajajočem evropskem prvenstvu, kjer bo igral v prvi postavi domače izbrane vrste.

Mourinho za naslednjo sezono potrebuje tudi osrednjega branilca, dodajajo pri Asu, saj bo Ricardo Carvalho gotovo zapustil klub, možen pa je tudi odhod Raúla Albiola, kar bi pomenilo, da bi imel portugalski strateg na tem položaju na voljo zgolj Pepeja, Sergia Ramosa in Raphaela Varana.

"Reklamni spot" za Łukasza Piszczeka na YouTubu:

Kraljevi material?

Komentarjev 1
  • bojovi 18:30 08.maj 2012.

    Nikjer ne nadem ničesar o Kagawi ki naj bi prestopil v MUFC.