Šport > Nogomet
16 ogledov

Real treniral, Xavi jezen na novinarski

Xavi Hernandez
1/12
EPA
Nogometaši Real Madrida so v domači bazi opravili zadnji trening pred odhodom v Barcelono. V katalonski prestolnici sta pred novinarje stopila Xavi in Guardiola. V ekipo Barçe se vrača Eric Abidal!
Pep: "Real ne odloča o tem, kdo lahko igra!"
Pomočnik trenerja Aitor Karanka je na novinarski konferenci na Camp Nouu nadomeščal Joséja Mourinha in kritiziral Uefo. Trener Barcelone Josep Guardiola mu je nemudoma vrnil: "Imajo 109 let zgodovine, lahko se pritožijo, toda Madrid ne more odločati o tem, kdo lahko igra in kdo ne. O tem odloča Uefa," je povedal Pep. Dodal je še: "Pripravljeni smo na vse, saj gre za polfinale, kjer bomo nas čakajo težki trenutki."

Nekaj sto kilometrov vzhodneje je pred novinarje stopil eden izmed kapetanov Barcelone Xavi Hernández, ki je spregovoril o napetem ozračju na tekmah med obema ekipama, obenem pa je tudi zavrnil obtožbe iz Madrida. V ekipo Barçe se vrača francoski branilec Eric Abidal, ki je opravil celotni trening na Camp Nouu, medtem ko naj bi Andrés Iniesta torkovo tekmo začel.

GALERIJA OBEH TRENINGOV IN NOVINARSKIH KONFERENC

"(Obtožbe, op. p.) So obžalovanja vredne. Vedno smo spoštovali svoje nasprotnike. Zame je to obžalovanja vredno, saj te obtožbe ne služijo ničemer. Uefa jih je, kot kaže, zavrnila," je na novinarski konferenci govoril Xavi in še enkrat okrcal Realovo igro:  

"Igra Madrida je nek drug nogomet. Nogomet, ki je všeč nam vsem, je atraktiven in napadalen. To si želijo videti ljudje, ne pa ekipo, ki je zaprta zadaj. Navijač si prav tako ne želi videti zelenice, ki je suha in visoka. Prav tako se mi zdi obžalovanja vredno, da nimamo norm, po katerih bi morala biti pripravljena igrišča," je še spomnil na taktiko Joséja Mourinha, ki se je pred vsemi zadnjimi Clásici igral s pripravo zelenice.

Osredotočamo se na stvari, ki nimajo nobenega pomena in to me jezi. Madrid ima svojega trenerja, kontroverznega trenerja, ki ni tak od danes, ampak je tak že od nekdaj.
Xavi Hernández

"Nisem tisti, ki bi obsojal Mourinha. Želimo, da bi se govorilo o nogometu, toda o predstavah Barcelone in Madrida se je govorilo zelo malo," je nadaljeval Xavi. "Osredotočamo se na stvari, ki nimajo nobenega pomena in to me jezi. Madrid ima svojega trenerja, kontroverznega trenerja, ki ni tak od danes, ampak je tak že od nekdaj." Xaviju se tako tudi tokrat ni uresničila želja, saj je lahko o tekmi povedal le nekaj stavkov:

"Oni morajo iti tekmo za tekmo. Na zadnjih treh so nam dali žogo, živeli pa so od protinapadov. Morali bomo ohraniti posest in ostati mirni, toda naša igra se ne bo spremenila. Všeč mi je, ko igram z nasprotnikom, ki igra 'ena na ena'. In Madrid ima orožja za nekaj takšnega," je nasvet v kraljevo prestolnico poslal eden ključnih nogometašev španske reprezentance.

Prav mnogi konflikti med (nekdanjimi?) prijatelji na zadnjih tekmah so močno zamajali temelje "Furije", toda Xavi očitke zavrača: "Ne verjamem, da bo to vplivalo na stabilnost reprezentance. Na klubskem nivoju igramo za velike stvari, toda ne obstajajo nikakršni problemi za zamenjavo čipa, ko pridemo v reprezentanco."

Zadnji trening Reala, Cristiano čakal sam
Zadnji trening Real Madrida pred potjo v Barcelono, kjer jih v torek čaka povratna tekma polfinala Lige prvakov, je v madridski bazi Valdebebas minil v resnem ozračju. Cristiano Ronaldo, ki je moral zaradi kritik na igro kluba kazensko izpustiti zadnjo ligaško tekmo proti Zaragozi (2:3), je na začetek treninga čakal sam, nato pa se pridružil soigralcem. Trenirali so vsi, razen Sergia Ramosa, Pepeja, Fernanda Gaga in Samija Khedire. Prva dva sta suspendirana za povratno tekmo, Argentinec in Nemec pa sta še naprej poškodovana.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Torek, ob 20.45:
Barcelona - Real Madrid /2:0/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.