Šport > Nogomet
20 ogledov

Real unovčil spodrsljaje tekmecev

Cristiano Ronaldo Real Madrid EPA
V najmočnejši španski ligi so odigrali večino tekem 20. kola.

Madridski Real je s slavjem nad Real Sociedadom (3:0) povečal svoje vodstvo na prvenstveni lestvici, saj je Barcelona remizirala, Sevilla pa klonila. Pred obema imajo aktualni evropski prvaki štiri točke naskoka in odigrano tekmo manj.

V prvem polčasu se na stadionu Santiago Bernabéu ni dogajalo veliko. V polju je bila igra precej izenačena, Real pa je potrpežljivo čakal na pravo priložnost in jo dočakal v 37. minuti, ko je Cristiano Ronaldo lepo našel vtekajočega Matea Kovačića, Hrvat pa je zatresel mrežo.

Na začetku drugega polčasa je Kovačić vrnil uslugo Portugalcu in mu pripravil idealno situacijo za zadetek, Ronaldo pa je prefinjeno matiral vratarja. 

Gostje so v 74. minuti ostali brez izključenega Iñiga Martíneza, končni izid pa je po protinapadu v 82. minuti postavil Álvaro Morata, rezervist je zadel z glavo po asistenci Lucasa Vázqueza.

Barça v izdihljajih do remija

Barcelona je na gostovanju pri Betisu iztržila zgolj remi (1:1), še tega si je prislužila v samem zaključku tekme. S točko so Katalonci na drugem mestu prehiteli Sevillo.

Vse do 75. minute je bilo srečanje v Andaluziji precej izenačeno z vidika izrazitih priložnosti, Betis je stresel celo okvir gostujočih vrat. Četrt ure pred koncem pa so domači zasluženo povedli, po kotu in slabšem posredovanju gostujočega vratarja je iz bližine zabil Álex Alegría.

V izdihljajih srečanja je Barcelona napadla, trud pa se ji je obrestoval v 90. minuti, po podaji Lea Messija je v polno meril Luis Suárez

Slab začetek, slab konec za Sevillo

Že omenjena Sevilla je klonila pri Espanyolu (3:1) in padla na tretje mesto. Tekma se je za goste začela katastrofalno, saj je bil že v drugi minuti izključen Nico Pareja, obenem je zakrivil enajstmetrovko za vodstvo domačih.

Sevilli je v 20. minuti sicer uspelo izenačiti, toda v nadaljevanju je Espanyol izkoristil številčno premoč in prišel do prestižne zmage pred domačimi gledalci. 

Athletic do točk s preobratom

Bilbajski Athletic je po preobratu na svoji zelenici premagal Sporting Gijón (2:1). Baski so se tako utrdili v zgornji polovici, Asturijci pa so v vse večjih težavah glede obstanka.

Že v soboto je manj od pričakovanega storil tudi Atlético Madrid (Jan Oblak še vedno zdravi poškodbo rame), slednji je na gostovanju pri Alavésu prišel le do točke (0:0).

La Liga, 20. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 3:0 (1:0)
Kovačić 38., C. Ronaldo 51., Morata 82.
RK: Martínez (Sociedad) 74.

Real Betis - Barcelona 1:1 (0:0)
Alegría 75.; Suárez 90.

Espanyol - Sevilla 3:1 (2:1)
Reyes 4./11m, Navarro 45., Moreno 71.; Jovetić 20.
RK: Pareja (Sevilla) 2.

Athletic Bilbao - Sporting Gijón 2:1 (0:1)
Muniain 50., Aduriz 71./11m; Čop 27./11m

Alavés - Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Eibar - Deportivo La Coruna 3:1 (2:1)
Adrián 4., Enrich 15., Lejeune 72.; Çolak 19.

Villarreall - Granada 2:0 (1:0)
Bruno 42., Álvaro 73. 

Leganés - Celta Vigo 0:2 (0:1)
Lemos 32., Guidetti 66.

Osasuna - Málaga 1:1 (0:0)
Čaušić 76.; Camacho 79.

Ponedeljek:
Las Palmas - Valencia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.