Šport > Nogomet
13 ogledov

Real v obljubljeni deželi: četrtfinale!

Cris Lisandro Lopez Abidal majica Animo Abidal
1/25
Žurnal24 main
Real Madrid je prekinil črno tradicijo osmine finala in se po sedmih letih uvrstil med najboljših osem ekip Evrope. Lyon je bil na Bernabéu brez možnosti (3:0). S kislim remijem naprej tudi Chelsea (0:0).
Poglejte si GALERIJO z obeh tekem.

Najtrofejnejši klub v zgodovini Lige prvakov je z zmago proti Lyonu po dolgih letih čakanja spet naredil korak, ki je vreden velikega imena Real Madrid. Famozni deseti naslov je po uvrstitvi v četrtfinale tako še vedno mogoč, za ohranjanje upov po "La Decimi" (deseti, op. a.) pa so zadeli Marcelo v prvem in Karim Benzema ter Angel Di Maria v drugem polčasu.

Pred tekmo ovacije Abidalu
Uefa je nogometašem Real Madrida in Lyona sicer prepovedala, da bi majice podpore za Erica Abidala nosili že ob prihodu na igrišče, a to ni ustavilo madridskega kluba, da ne bi na svojem velikem semaforju izpisal sporočila podpore francoskemu branilcu, sicer članu osovražene Barcelone.

Real je v tekmo stopil na polno in že od prve minute dalje resno ogrožal vrata Lyona. Do prve prave priložnosti so domači prišli že v četrti minuti, ko se je ob strelu Marcela izkazal gostujoči čuvaj mreže Hugo Lloris. A kar Marcelu ni uspelo na začetku tekme, pa mu je uspelo v 37. minuti, ko je osmešil obrambo gostov (natančneje Crisa in Dejana Lovrena) in vendarle premagal Llorisa, ki se je žoge celo dotaknil. Prvi polčas se je končal z izidom 1:0 za beli balet, velja pa omeniti še priložnost gostov - v 22. minuti je sprožil Cesar Delgado, Iker Casillas pa je s prsti žogo preusmeril v kot.

Tudi v drugi polčas so varovanci Joséja Mourinha krenili silovito. Obleganje gostujočih vrat se jim je obrestovalo v 66. minuti, ko je svojemu matičnemu klubu zabil Karim Benzema. Francoski napadalec je po podaji Marcela, ki je preletela tako Lovrena kot Mesuta Özila, rutinirano, med nogami premagal gostujočega čuvaja mreže. Zmago belega baleta, za katerega je to šele prvo napredovanje v četrtfinale Lige prvakov po sezoni 2003/04, je potrdil Argentinec Angel Di Maria, ki je s prefinjenim strelom izkoristil lepo podajo Özila in zabil za končni izid 3:0. Real je pod taktirko Mourinha vendarle prekinil Lyonov urok in ga sploh prvič premagal v tekmovanju Lige prvakov.

Chelsea s kislo predstavo naprej
Precej ležerno se je v nadaljnje tekmovanje uvrstil londonski Chelsea, ki se je močno zanašal na veliko prednost s prve tekme proti Köbenhavnu.

Zadetka Nicolasa Anelkaja sta bila na koncu dovolj velika zaloga za modre, pri katerih je Fernando Torres tekmo tokrat začel na klopi. Kdo je slabši, bi se lahko v tem trenutku vprašali, potem ko je Didier Drogba celo tekmo kvaril svoj ugled in zapravljal priložnost za priložnostjo.

Angleži bi po nekaj priložnostih v prvem polčasu lahko celo zaostajali, če bi prosti strel Dameja N'Doyeja zletel nekaj centimetrov bolj v desno, saj je Senegalec tako stresel le vratnico, medtem ko je Petr Čech žogo pospremil zgolj z očmi. Nicolas Anelka je bil sicer stalna nevarnost za Dance, toda golu se je v drugem polčasu približal celo John Obi Mikel (ja, tako slab je bil Chelsea), a z glavo stresel le vratnico. Torres je v igro vstopil v 68. minuti in enkrat nevarno poizkusil, toda še vedno ostal pri čakanju na svoj prvi gol v modrem.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

REAL MADRID : Lyon 3:0 (1:0) /1:1/
Marcelo (37), Benzema (66), Di Maria (76)

CHELSEA : Köbenhavn 0:0 /2:0/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
AB - z veliko začetnico je zapisana ekipa, ki je napredovala v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.