Šport > Nogomet
48 ogledov

Real za Bala nudi Di Marío, Coentrãa in 60 milijonov €

Bale Villas Boas Tottenham Hotspur Sunderland Premier League Anglija liga prvens EPA
Španski dnevnik AS v nedeljo poroča o novi mega ponudbi, ki jo je Real Madrid poslal Tottenhamu za njihovega zvezdnika Garetha Bala.

Za Garetha Bala je Real Madrid ponudil 60 milijonov evrov in krilnega nogometaša Ángela Di Marío ter bočnega branilca Fábia Coentrãa. Predsednik Tottenhama in vedno trdi pogajalec Daniel Levy je iz tabora Spursov že sporočil, da želijo za svojo največjo zvezdo 120 milijonov evrov.

Druga možnost, ki jo Tottenhamu ponuja beli balet, je plačilo 100 milijonov evrov in prestop še enega nogometaša po izboru lani petouvrščene ekipe Premier League. Levy si ne želi prodati velškega zvezdnika, toda pri dnevniku AS dodajajo, da kmalu ne bo mogel več zadržati najdražjega prestopa v zgodovini nogometa (bil bi dražji od 96 milijonov, ki jih je Real leta 2009 plačal Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda). 

Bale kot odgovor Neymarju

"(Predsednik Reala Pérez) Florentino ni načrtoval plačila takšnih vsot, toda ko je Neymar oblekel dres Barcelone, ima Bala za svoj strateški nakup te sezone," piše AS. "Išče formulo, da bi znižal direktno ceno. Zadnji predlog je ponuditi 60 milijonov evrov in Di Marío, ki ga pri klubu ocenjujejo na 30 milijonov (Madrid je toliko plačal Benfici leta 2010), in Coentrãa, ki ga ocenjujejo pri 20 (madridisti so zanj Benfici leta 2011 plačali 30)."

Na ta način bi se 110 milijonov evrov vredna operacija močno približala Tottenhamovi sklicni ceni 120 milijonov, trener André Villas-Boas, ki iz časa treniranja v domovini dobro pozna nekdanja člana Benfice, pa bi v "El Fideu" dobil takojšen nadomestek ob morebitnem odhodu velškega bliska. 

Huda bitka z Levyjem že za Modrića

V klubu so, tako AS, ob poslanih ponudbah optimistični, čeprav poznajo Levyjevo stiskaško nrav. Slednji se je do zadnjega centa boril že pri lanskoletnem prestopu Luke Modrića (30 milijonov evrov), Bale pa naj ne bi podal uradnega zahtevka za prestop, temveč se s predsednikom skušal dogovoriti, da vendarle sprejme rekordno ponudbo, ki ga čaka na mizi.

ESPN medtem poroča, da Levy na rekordno stomilijonsko ponudbo Realu sploh še ni odgovoril, kar napetost v severnem Londonu še povečuje. Bale naj bi se ob poročilih o ponudbih belega baleta "že odločil o odhodu", ker si poleg igranja v Realu želi tudi rednega igranja v Ligi prvakov

Povratek proti Monacu?

Bale je skrivnostno izginil iz postave na pripravah, po domnevni poškodbi pa bi se lahko vrnil na sobotni tekmi proti AS Monacu. Vsaj tako je po zadnjem pripravljalnem obračunu proti South Chini (6:0) zatrdil trener Villas-Boas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.