Šport > Nogomet
35 ogledov

Real zanikal vpletenost v Barçino kazen

victor valdes EPA
Pedro López Jiménez, podpredsednik Reala in član Fifine komisije za status igralcev, je zanikal, da je madridski velikan vpleten v kazen, ki jo je Mednarodna nogometna zveza izrekla Barceloni.

Mendarodna nogometna zveza (Fifa) je Barceloni zaradi nepravilnosti pri trgovanju z mladimi nogometaši za eno leto prepovedala sodelovanje na nogometni tržnici. Predsednik katalonskega velikana Josep María Bartomeu je zatrdil, da je Barcelona ugodila vsem zahtevam Fife, in dodal, da so kaznovani za način dela, ki se v praksi uporablja že 35 let. Podpredsednik španskega prvaka Javier Faus se je pridružil mnenju, da je blaugrana žrtev zarote.

pedro lopez jimenez | Avtor: EPA EPA
Takoj se je oglasil Pedro López Jiménez, eden od podpredsednikov Reala in član Fifine komisije za status igralcev, ki je vpletenost Real Madrida vehementno zanikal.

''Ne Real ne jaz osebno nismo vpleteni v kazen Barceloni. Moje članstvo v komisiji za status igralcev nima nobene povezave z Madridom ali Florentinom Pérezom,'' je dejal Jiménez in zatrdil, da na sestankih, ki se jih je udeležil v zadnjih mesecih, o kaznovanju Barceloni niso spregovorili niti besede.

''Na nobenem od dveh sestankov, na katerih sem bil, se nismo pogovarjali o kazni Barceloni. Razpravljali smo o njihovi prošnji, da nagradimo športne akademije, vključno z La Masio, in zapisnik lahko potrdi, da sem glasoval za. Rad bi poudaril, da komisija, katere član sem, nima pristojnosti za sankcioniranje klubov. Proučujemo primere, ki jih prejmemo, a sankcioniranje je naloga disciplinskega komiteja, s katerim na srečo nimam prav nič. Ne jaz ne Madrid,'' je dodal Jiménez

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.